Župski pjat

PIZZA PASTA: “Miriše pizza, a niđe pizze”

Da se pita ovu našu djecu, pa barem dva puta tjedno bi doma na meni stavili pizzu. ( Malo sam rekla. ) E, ne može! Mi roditelji često ispunjavamo želje (po zaslugama) ali glavno je da nam djeca dobro pojedu. 020/ 48x-xxx….

Što radim? A znate ono vikendom kad se i muž i djeca zažele jumbo pizze?? E to, zovem dostavu! Uglavnom,ponekad im naručimo tu poznatu talijansku čaroliju, izvedemo u pizzeriju ili nekad napravimo doma. Naravno, nije zdravo ni jedno jelo jesti često, ali barem možemo napraviti neke male promjene. Ponavljam, nekad! Moja prijateljica koja nije “od tijesta”, zamolila me da smislim kako bi doma napravila nešto ala pizza ali da nema u receptu ni T od tijesta za umijesiti. Voljela bih ja da je moja prijateljica  zavrnula rukave i istrenirala ruku za tijesto, ali ne ide pa ne ide. Uvijek je valjalo pomoći prijatelju u nevolji, zar ne ?  Pošto često kaže da “od ničega” napravim slasni ručak, odmah sam se dala razmišljati. I evo ga, PIZZA PASTA je servirana!

 

SASTOJCI:

500 g paste (PENNE RIGATE ili FUSILLI)

25 dkg šunke

25 dkg sira

120 g svježih šampinjona

Ketchup

Pelata

Malo soli

Origano

Za povezivanje: 1 jaje ili  150 ml vrhnja za kuhanje (po želji)

Maslac za podmazati pleh

Priprema:

U prokuhanu vodu dodati prstohvat soli i kap ulja te pastu skuhati al dente. U većoj posudi izgratati ili nasjeckati sir, šunku i šampinjone. Kad se pasta skuhala, ocijediti i dodati pastu  sastojcima u posudi. Dodati malo ketchupa i pelate, te jaje ili 150 ml vrhnja za kuhanje (ja sam stavila kombinaciju 1 jaje i oko 100 ml vrhnja- bude sočnije). Malo posoliti i dobro izmiješati. Staviti u prethodno maslacem namašćen pleh, te na vrh posuti  origanom. Zapeći na nekih 150 °C, oko 10-15 min.

Cijela kuća je mirisala na pizzu. Priprema je brza i jednostavna-čemu se svaka mama veseli kada je u žurbi, a djeca su luda za ovom pizza pastom. Moj sin je komentirao: “Miriše pizza, a niđe pizze!”:D Pojeo dva veeeelika komada i poželio uskoro opet, a mi smo se pošteno nasmijali njegovoj izjavi. Bome, mali je u pravu!

Želimo Vam DOBAR TEK!

Uživajte u okusu čarobnog talijanskog recepta na malo drugačiji način. Svaka promjena nam dobro dođe, pa makar bila mala…

 

 

M.G.