IZDVAJAMO Župski pjat

Zarobljene vanilla jabuke

Brza i jednostavna verzija omiljenog štrudela od jabuka

Potrebno:

1 razvaljano lisnato tijesto

1 puding od vanilije

½ litre mlijeka

2 jabuke

1 mala žličica cimeta

4 žlice šećera

1 vanilin šećer

Upute:

  1. Skuhati puding na ½ l mlijeka uz dodatak 2 žlice šećera.
  2. Izrendati 2 jabuke i izdinstati ih s 2 žlice šećera i 1 vanilija šećerom nekih 2-3 minute
  3. Nakon što se puding i dinstane jabuke ohlade, pomješati te dvije smjese u jednu.

  1. Lisnato narezati kao na fotografiji te pomješanu smjesu jabuka i pudinga staviti na sredinu te preklapati s trakicama.

  1. Peći na papiru za pečenje 20-30 min na 180 ̊C dok lisnato ne dobije zlatno žutu boju.

DOBAR TEK

Želi Vam

ŽupaNet

Recept : M.Grkeš