Aktualno IZDVAJAMO

Novootvorena Konoba “IVANKOVI”: Spoj dobre hrane i ugodne opuštajuće atmosfere

 

Konoba “Ivankovi” nalazi se u malom selu Drvenik, u Konavlima. Ime je dobila po pradjedu  Ivu Zvrku, koji je bio iznimno  cijenjen u ovom malom konavoskom selu a i puno šire. Obitelj je upravo u njegovu čast konobu  nazvala “Ivankovi“. Iza debelih kamenih zidova i čvrstih drvenih vrata ove konobe, čuva se prošlost kroz jela i razne  domaće proizvode. U pripremanju i realiziranju svega sudjeluju svi članovi obitelji Zvrko. Svojim gostima i posjetiteljima pružaju atmosferu topline doma, domaću hranu te ostale poznate specijalitete. Ispred konobe dočekala nas je cijela obitelj, a miris domaćeg kruha mamio nas je pa smo čim prije htjeli ući.

 

Baka Pavica,  po dobroj staroj recepturi svaki dan mijesi i peče domaći kruh, a u svoje slobodno vrijeme veze konavoski vez, i krasi svojim ručnim radovima konobu. Za pripremu ognja te sača  i roštilja, zadužen je muški dio obitelji, dok žene čine ostali posao u kuhinji i konobi. Dobrodošlicu i zdravicu ne može zaobići aperitiv  domaćih likera višnjevače, orahovice, i limunčela. Degustacija mjendula, oraha, arancina, slatke višnje iz višnjevače, uljepšavaju i uvode u čari Konobe “Ivankovi”.  Za suvenir svojim prijateljima možete naći i medenjake ukrašenje konavoskim vezom.

 

 

Kod odličnog izbora jela ispod sača i s roštilja, njihove mesne plate  na sebi nose obilje suhomesnatih proizvoda, koji se suše i pripremaju u kominu pored konobe. Riblje plate s brusketima, inćunima, ribljom paštetom kao i raznim domaćim sirevima, zadovoljit će svakog ljubitelja morskih delicija. Pečene masline i kiseli lučići nađu se za posebne gušte svih onih koji ih jednostavno obožavaju.

  

Ako uvijek mora biti slatko na kraju vašega druženja, onda se zasladite rozatom, tortom od skorupa, palačinkama a tu je Souffle i Panna cotta.

Otvoreni su tijekom cijele godine pa tako možete rezervirati obiteljsko-prijateljske večere i objede, ali i  onda kada imate i neke uistinu posebne  prigode (krštenja, krizme, rođendane, imendane…) . Romantični separe za privatnost obiteljskih druženja napravljen je u zidovima koji su prije bili, vjerovali ili ne-GUSTJERNA.

 

Budite i Vi dragi gosti obitelji Zvrko  u njihovoj konobi “Ivankovi”, uživajte u blagodatima prirode, domaćim proizvodima i raznim specijalitetima koje nude. Postanite dio  prošlosti u sadašnjosti i opustite se uz zvuk pucketanja vatre u kaminu.

 

 

REZERVACIJE NA KONTAKT BROJ :

  • 098/ 1840-948    
  •  098/ 9647- 494

Ostatak ugođaja pogledajte u našoj fotogaleriji: