IZDVAJAMO

17 NOVOZARAŽENIH Dvije osobe iz Župe dubrovačke

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o četiri muške i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za njih šest je utvrđena ep. veza), dvije muške i četiri ženske osobe iz Metkovića (za pet utvrđena ep. veza), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Kule Norinske (utvrđena ep. veza) te jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Župe dubrovačke (za jednu utvrđena ep. veza)

Izliječeno je sedam osoba: četiri iz Dubrovnika te po jedna osoba iz Metkovića i Kule Norinske te jedna osoba koja nema prebivalište na području  naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna osoba je na respiratoru. Od početka pandemije analiziran je 15 881  uzorak.

U samoizolaciji su 504 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 83 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.