IZDVAJAMO Zdrav život

Kažemo li prehladi stop?

Ili je objeručke prigrlimo?

 

U hladnim zimskim danima većina nas sa sobom uvijek ima mali paketić maramica. Ta dosadna prehlada sa stalnim šmrcanjem i čestim grloboljama postane kao nakit koji svatko prihvati i nosi. Uvijek se nekako potežu zimi, bilo kod djece ili odraslih. Roditeljima najteže pada kad im prehlada zarobi dijete pa se s njom bore još jače i snažnije. Većinom manja djeca nisu ljubitelji voća i povrća koji su zapravo glavni faktori u borbi protiv prehlade. Što koristiti da prehladu preduhitrimo i ostanemo zdravi?

Preventivno konzumiranje domaćih čajeva u kombinaciji meda, limuna, naranče i đumbira pun su pogodak za obranu. Dosta ljudi pri prvom simptomu prehlade potrči k liječniku, umjesto da s prirodnim C vitaminom pokušaju osnažiti svoj imunitet i ostanu zdravi. Ono što dosta ljudi  izbjegava je upravo čisti prirodni antibiotik – BIJELI LUK ili ČEŠNJAK.

 

Taj nevjerojatni bijeli luk djeluje kao lijek te čuva naše zdravlje već nekoliko tisuća godina. Djeluje antibakterijski te brzinom munje uništava viruse, gljivice i parazite. Najbolje ga je konzumirati u izvornom obliku jer tako direktno pomaže u radu imunosustava. Podignimo svoj imunitet i stavimo ga na najčvršći tron. Napunimo naše zdjelice limunom, narančama, đumbirom, a teglice medom svih vrsta. Neka nam dom zamiriše agrumima i neka prehlada pobjegne miljama od nas i naših najmilijih.

 

 

 

ZDRAVLJE JE NAŠE PRAVO BOGATSTVO, NI ZLATO NI SREBRO….