IZDVAJAMO Obavijesti

Ministarstvo dodijelilo Općini Župa dubrovačka sredstva za modernizaciju malog nogometnog igrališta u Čibači

Na Natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini objavljenom od strane Ministarstva turizma i sporta Općina Župa dubrovačko uspješno je prijavila projekt ”Nabava i ugradnja umjetne trave na malo nogometno igralište u sklopu SRC-a Čibača”.

Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini Općina Župa dubrovačka dobila je iznos od 25.290,00 eura što predstavlja 75 % sredstava potrebnih za realizaciju projekta (ukupna vrijednost projekta je 31.612,50 eura s uključenim PDV-om).

Projektom se planira zamjena postojeće dotrajale umjetne trave na malom nogometnom igralištu te postavljanje mobilnih golova s mrežama.

Ostatak sredstava osiguran je kroz proračunska sredstva Općine Župa dubrovačka te se uskoro očekuje potpisivanje Ugovora s Ministarstvom te realizacija projekta u što kraćem roku.

-Radi se o zamjeni postojeće umjetne trave na malom ograđenom igralištu neposredno uz Tarantu uključujući i nove golove, a obzirom na postojeće stanje podloge zaista je krajnje vrijeme da istu zamijenimo radi sigurnosti gotovo 350 djece koja svakodnevno treniraju na terenima SRC Čibača, a koje je Općina na korištenje ustupila NK Župa dubrovačka. Drago mi je da smo uspješnom prijavom projekta osigurali sredstva potrebna za ovaj projekt, a ovo je samo još jedna potvrda kvalitetnog rada na čemu se zahvaljujem svojim kolegicama i kolegama, jer samo u proteklih pola godine, uspješnim prijavama različitih projekata do danas je osigurano gotovo 250.000,00 eura za sufinanciranje istih te 2.25 mil. eura za projektiranje, izgradnju i opremanje novog dječjeg vrtića u Kuparima – izjavio je Jure Marić, prof., Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka.