IZDVAJAMO Županija

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni vijenci i zapaljene svijeće na Vjetrenom mlinu i Boninovu

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni su vijenci i zapaljene svijeće kraj Spomenika pobjedi na Vjetrenom mlinu te kod Spomen-križa na Boninovu.

Počast svim stradalim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata odali su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije na čelu sa županom Nikolom Dobroslavićem, predstavnici Grada Dubrovnika, Općine Dubrovačko primorje, Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

‘Zahvalni smo našim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Mi i na ovaj način odajemo počast i iskazujemo svoju zahvalnost za sve što su učinili kako bismo mi danas živjeli u svojoj domovini. Naša obaveza je čuvati sjećanje i čuvati istinu od zaborava’, istaknuo je, između ostaloga, u svom obraćanju na Vjetrenom mlinu župan Nikola Dobroslavić.

Svečana sveta misa povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja služit će se u dubrovačkoj katedrali 5. kolovoza s početkom u 20 sati.