IZDVAJAMO Odgoj i obrazovanje

„RASTIMO ZAJEDNO“ Započeo novi ciklus radionica u Dječjem vrtiću Župa dubrovačka

Dva tima voditeljica radionica „Rastimo zajedno“ Dječjeg vrtića Župa dubrovačka započela su prvi ciklus radionica u pedagoškoj godini 2021./2022. dana 16. i 17. studenog 2021. godine. Na prvoj radionici roditelji su imali priliku upoznati se s voditeljicama radionica, saznati svrhu te ciljeve radionica „Rastimo zajedno“, povećati uvid u svoj subjektivni doživljaj roditeljstva te sličnosti s doživljajima drugih roditelja, kao i uvid u osobni rast kao roditelja.

Glavni cilj Programa je stvoriti poticajno i osnažujuće okruženje u kojemu roditelji s voditeljicama radionica i s drugim roditeljima: razmjenjuju ideje o načinima na koje žive svoje roditeljstvo, upoznaju bolje sebe kao roditelja, prepoznaju načine na koje se odnose prema svojem djetetu te doznaju i za druge moguće načine odnošenja prema djetetu.

Program radionica s roditeljima “Rastimo zajedno” sastoji se od jedanaest dvosatnih konceptualno i tematski povezanih radionica. Program je nastao unutar Projekta za podršku roditeljstvu u okrilju Programa za rani razvoj djece i poticajno roditeljstvo “Prve 3 su najvažnije!” Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj.

Voditeljice programa „Rastimo zajedno“ Dječjeg vrtića Župa dubrovačka su zadovoljne da je interes roditelja ove godine iznimno velik te da će se stoga planirati i drugi ciklus radionica na proljeće 2022. godine.