IZDVAJAMO Obavijesti

Državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić u radnom posjetu Župi dubrovačkoj

U sklopu posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji, državna tajnica za demografiju i mlade Željka Josić je u Župi dubrovačkoj održala radni sastanak s načelnikom općine Silviom Nardellijem i pročelnikom Jurom Marićem.

Razgovarali su o pozitivnim demografskim trendovima koje ova općina bilježi kao i o poticajnim demografskim i obiteljskim mjerama koje općina na svom području provodi.

Državna tajnica poručila je da je razlog današnjeg posjeta Župi dubrovačkoj upravo porast broja stanovnika u općini.

Načelnik je istaknuo da se zbog blizine grada Dubrovnika, prihvatljivije cijene stanovanja i dobre kvalitete života u Općinu Župu dubrovačku doseljavaju mnoge mlade obitelji. Pohvalio se činjenicom da u vrtićima nema liste čekanja te da su sva djeca upisana. Razlog tome je ulaganje u vrtićke kapacitete, otvaranje novih vrtićkih grupa i zapošljavanje odgojitelja. Od utvrđene cijene dječjeg vrtića (550,00kn), za drugo dijete cijena je umanjena za 20% (440,00 kn), za treće dijete cijena umanjena za 50 % (225,00 kuna) dok je obiteljima sa četvero i više djece cijena vrtića u potpunosti besplatna.

Nadalje, osnovnu školu u Župi dubrovačkoj pohađa 915 djece u jednosmjenskoj nastavi, a osigurani su im i svi sportski i ostali sadržaji.