IZDVAJAMO Obavijesti

RADNI SASTANAK Hrvatske ceste ulažu 14 milijuna kuna u projekte na državnoj cesti kroz Župu

Načelnik Nardelli i njegov zamjenik  Maslać jučer  su u popodnevnim satima održali  radni sastanak sa predsjednikom uprave Hrvatskih cesta gosp . Josipom Škorićem. Sastanku su nazočili i Ivica Tutman i Zlatko Bender iz Hrvatskih cesta .

Hrvatske ceste su na traženje načelnika Nardellia  u plan nabave za ovu godinu uvrstile niz vrijednih projekata ulaganja u državne ceste na području Župe dubrovačke , u vrijednosti preko 14 milijuna kuna.

Sukladno navedenom programu planirana je izrada nogostupa na lokaciji Mlini ( Trgovište ) kao i dionica Popolica Trgovište . Također, planirana je izrada pješačke staze na lokaciji Zavrelje prema ulazu Hotel  Astarea , a unutar čega je rekonstrukcija spoja nerazvrstane ceste i D8. Planirana je izrada nogostupa na dionici uz D8 u naselju Plat , kao i uređenje autobusnog stajališta sa pješačkim prijelazom i prometnom signalizacijom u naselju Soline.  Program obuhvaća i sanaciju klizišta Soline ( Kozarina ).

Općina Župa pripremila je natječajnu dokumentaciju za veći dio projekata koji će vrlo skoro biti predani Hrvatskim cestama te će se raspisati natječaj sukladno Zakonu o  javnoj nabavi .

Josip Škorić istaknuo je iznimno dobru suradnju sa Općinom Župa dubrovačka kroz koju se  zajedničkom angažmanu pristupilo rješavanju svih opasnih dionica kroz mjesto . Važnost  je tim veća što  ova cesta nema alternative u jedini spoj  na dionici između zračne luke i Grada Dubrovnik au potezu od Grada Dubrovnika do zračne luke.

Nardelli se zahvalio na svim ulaganjima od strane Hrvatskih cesta kako bi se do konačnog rješavanja brze ceste , osigurao  što sigurniji i kvalitetniji promet kroz Župu .

Ovom prigodom zajednički se obišlo gradilište na raskrižju Srebreno.

Nardelli je izrazio zadovoljstvo što su u konačnici završeni radovi na spomenutom raskrižju odnosno na  spoju sa Ulicom Bruna Bušića , međutim nije zadovoljan samim tehničkim rješenjem. Naime ovaj spoj će omogućiti kolni promet samo za osobna vozila , ali isti neće biti pušten u promet dok se ne rekonstruira Ulica Bruna Bušića . Također najavio je zajednički sastanak sa stanarima kako bi se u cijelosti usuglasio režim prometa.