Aktualno IZDVAJAMO

KUD MARKO MAROJICA SLAVI 45.ROĐENDAN Predstavljen novi logo i slavljenički program

Danas, 45 godina od prvog službenog nastupa KUD-a Marko Marojica, u Mandaljeni je predstavljen program obilježavanja godišnjice kao i novi vizualni identitet društva.

KUD Marko Marojica danas broji 108 članova, ima nekoliko sekcija, tri plesne grupe od kojih su dvije dječjeg uzrasta, tamburaški i mandolinski sastav te mješovitu klapu.

-Danas smo se okupili kako bismo napravili prvi korak u obilježavanju 45. obljetnice.  U jednoj slici pokušali smo prezentirati cijelu Župu. Ana Demović napravila je logo pogodivši bit i suštinu KUD-a kao i cijele Župe. Istaknuli smo stav plesača u kojem su momak i djevojka jedan naspram drugog podjednaki te obilježja na leđima muške narodne nošnje i kolarin, obilježje ženske nošnje -objasnio je Mateo Čanić, umjetnički voditelj drštva.

-Fali nam ples, istaknuo je Čanić te najavio nastupe ovog ljeta, a svečani koncert i sjednica trebali bi se održati krajem godine, ako to epidemiološke mjere dopuste. U planu je i izložba fotografija, retrospektiva 45 godina postojanja društva.

-Kroz rad KUD-a njeguje se tradicija naše Župe, folklora, pjesme, i prelijepe župske nošnje. Hvala svim članovima koji su održali rad punih 45 godina, a posebno vam hvala što kroz rad s mlađim generacijama osiguravate nastavak te tradicije – kazao je Silvio Nardelli, načelnik općine.