Aktualno Obavijesti

KUPARI Nardelli i Marić održali sastanak s investitorima u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine

Na inicijativu Općine Župa dubrovačka danas je u prostorijama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine održan sastanak s predstavnicima tvrtke Avenue ulaganja d.o.o. koja je na javnom međunarodnom natječaju dobila pravo gradnje i koncesiju na pomorskom dobru na 99 godina za projekt Kupari.

-Naime, Općina Župa dubrovačka je u veljači ove godine donijela UPU ‘Kupari I’ čime je ispunila preuzete obveze i uvjete iz Ugovora s Vladom RH. Sukladno ugovoru, investitor je dobio rok za izradu projektne dokumentacije koji iznosi dvije godine od donošenja UPU, odnosno do veljače 2022. godine – kazao je Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka. -Predstavnici investitora upoznali su nas s dinamikom izrade projektne dokumentacije, a ostale odgovore koji se tiču početka rušenja postojećih objekata dobit ćemo u siječnju 2021. godine kada su iz tvrtke Avenue ulaganja d.o.o. najavili posjet Župi dubrovačkoj – izjavio je Nardelli.

Uz načelnika Nardellija i pročelnika Juru Marića, na sastanku su sudjelovali i predstavnici Hrvatskih voda, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ministarstva turizma te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kako će izgledati budući resort u Kuparima?

Usvojen UPU KUPARI I; Stvoreni svi preduvjeti za realizaciju projekta