Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

Kako će izgledati budući resort u Kuparima?

Nakon usvajanja UPU Kupari I na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, predstavnik investitora Luka Paladina, dipl. ing. građ., direktor Avenue ulaganja d.o.o. i arhitekt Marko Dabrović održali su kratku prezentaciju. -Stupanjem UPU Kupari I na snagu, investitor ima striktne rokove – u roku od 30 dana investitor mora dostaviti Ministarstvu državne imovine ugovor s hotelskim operaterom. Radi se o jednom od najcjenjenijih svjetskih brendova. Osvrnuo bih se na Pelegrin, prvobitna je ideja bila sačuvati ga iako nismo imali takvu obvezu. Provjerili smo, ali sve je pokazalo da je neupotrebljiv. Na mjestu Pelegrina i Kupara je 130 smještajnih jedinica, Hotel Grand će se obnoviti, u njemu će biti spa, wellness, restorani i zamišljen je kao je centar resorta. Goričina će imati 40 smještajnih jedinica, bit će to hotelski apartmani, najmanja jedinica 120 kvadrata. U roku od dvije godine investitor mora ishoditi dozvole za gradnju, mi to želimo napraviti i prije, ali svjesni smo administracije- ističe Paladina.

Arhitekt Marko Dabrović iz renomiranog arhitektonskog studia 3LHD također je prezentacijom predstavio budući koncept resorta.

– Koncept ima znatno manje kapaciteta nego ranije i nego predviđa UPU, hotel ima samo 130 ključeva. Razmatrali smo zanimljivu topografiju uvale Kupari. Ne mijenja se status javnosti cesta; ceste prema Titovoj vili, put koji danas vodi do mora kroz sredinu Kupara također, kao i sama morska i međuobalna šetnica, sreća da je to Općina izglasala i prije raspisivanja natječaja. Nigdje ne postoje nikakve barijere ni ograde. Površina javnog parkinga bit će 70-ak mjesta, a u produžetku javna garaža ispod sadašnjeg hotela Kupari. Dio plaže bit će vjerojatno pod koncesijom operatera, a sve ostalo javno, kao i danas.

Hotel Pelegrin se smanjuje na visini u odnosu na danas, tako da ima što manji utjecaj na samu topografiju. Standard soba je 48 kvadrata, što je daleko više nego kod ostalih dubrovačkih hotela. Goričina postaje apart-hotel, a pristup plaži će se rekonfigurirati. Umjesto zida od 3 metra, ‘upitomit’ će se s zonom zelenila – predstavio je projektant resorta Marko Dabrović.

Nažalost, vezani smo ugovorom te ne smijemo još otkriti sve detalje izgleda resorta, ali u roku od trideset dana nakon donošenja urbanističkog plana, investitor je dužan potpisati ugovor s državom nakon čega će Ministarstvo državne imovine objaviti ime hotelskog operatera – rekao je Paladina.

Pogled s recepcije Studio 3LHD
Studio 3LHD