IZDVAJAMO Odgoj i obrazovanje

Dječji vrtić Župa dubrovačka aktivno se priprema, od ponedjeljka u vrtiću 44 djece

Dječji vrtić Župa dubrovačka je tijekom tekućeg tjedna započeo s pripremanjem prostora Vrtića u skladu s ,,Mjerama za suzbijanje bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19)” što uključuje dezinfekciju svih prostora Vrtića te didaktičkog materijala. Vrtić je nabavio svu adekvatnu zaštitnu opremu za djelatnike te dezinfekcijska sredstva koja se koriste za zaštitu samih prostora. Svi prostori Vrtića bit će i dodatno dezinficirani te tretirani od strane tvrtke Sanitat d.o.o.
Broj prijavljene djece koja će koristiti usluge Vrtića od 11. svibnja 2020. iznosi 44. Sama organizacija rada planira se prema ,,Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu”. Prema navedenom, rad djelatnika bit će organiziran u dvije smjene.
Kako se nalazimo u nepredvidivoj situaciji, Dječji vrtić Župa dubrovačka konstantno će pratiti i prilagođavati se aktualnim epidemiološkim mjerama te preporukama nadležnih institucija.