Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

Nardelli: Obratili smo se novom ministru; prostor kampa u Kuparima želimo za javno društvenu namjenu

Na jučerašnjoj 16. sjednici Općinskog vijeća načelnik Silvio Nardelli istaknuo je kako je upućen dopis sadašnjem ministru državne imovine Mariu Banošiću u cilju gospodarenja prostorom Autokampa u Kuparima.

Radi se o 3 hektra državnog zemljišta gdje je Urbanističkim planom bio predviđen Kongresni centar, turistička zona te javni sadržaji. Odlukom vlade Kongresni centar je definitivno preseljen na Babin kuk koji je ocijenjen kao bolja lokacija. Osobno se s time ne slažem, ali tako je kako jest. Praktično, gubi se smisao Urbanističkog plana i namjena koju smo zamislili u suradnji s Ministarstvom turizma te Državnim uredom i agencijom za upravljanje državnom imovinom  – objasnio je Nardelli.

Smatram da je prostor kampa u Kuparima lokacija koju je potrebno iskoristiti za javno-društvenu namjenu; sportske sadržaje, školstvo, Dom zdravlja ili bilo što drugo u javnoj namjeni. O tome se razgovaralo s premijerom Plenkovićem i nekoliko ministara nakon sjednice vlade održane u Dubrovniku. Nemamo osnove da nam se cjelokupno zemljište dodijeli, ali smatram da trebamo tražiti dio zemljišta koji bi prema novom urbanističkom planu bio javno-društvene namjene, a ostatak kupiti u nekakvom aranžmanu s vladom – zaključio je Nardelli te dodao kako će se o ovoj temi još razgovarati.