Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

Općinsko vijeće: Novčana potpora za kupnju školskog pribora i opreme

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Općina Župa dubrovačka već dugi niz godina izdvaja novčana sredstva za kupnju udžbenika i ostalog školskog pribora obiteljima s područja Župe dubrovačke čiji iznos ukupnih mjesečnih primanja ne prelazi 2.000,00 kuna po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu.

Obzirom će svim učenicima osnovne škole biti osigurani besplatni udžbenici i radne bilježnice Odluka je promijenjena, ali samo po pitanju naziva prava i iznosa odobrenih sredstava.

Voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu Katarina Barović na sjednici Općinskog vijeća iznijela je kako će Općina Župa dubrovačka i dalje obiteljima koji ispunjavaju uvjet ukupnih mjesečnih primanja u iznosu od 2.000,00 po članu obitelji, a čija djeca redovno pohađaju osnovnu ili srednju školu dodijeliti novčanu potporu za kupnju školskog pribora i opreme za školarce i to:

  • 300,00 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 1. do 4. razreda
  • 400,00 kuna po djetetu za osnovno obrazovanje od 5. do 8. razreda
  • 1.100,00 kuna po djetetu za srednjoškolsko obrazovanje

Općina Župa dubrovačka po ovom pravu povećala je potporu za srednjoškolce. Naime, kako tumače u ministarstvu znanosti i obrazovanja, srednja škola nije obavezna, pa će ministarstvo platiti udžbenike isključivo učenicima koji se vode na centru za socijalnu skrb  kao korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Jednoroditeljskim obiteljima i djeci bez oba roditelja, a koja se redovno školuju isplatit će se potpora, za svako dijete bez obzira na visinu  ukupnih mjesečnih primanja – zaključila je Barović.

Zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za kupnju školskog pribora i opreme za školarce dostavlja se Odsjeku od 01. do 15. rujna za nastavnu godinu.