IZDVAJAMO Sport

Dodijeljene nagrade najboljim župskim sportašima FOTO

Sinoć je održana svečana dodjela nagrada najboljim župskim sportašima koja je po prvi put u organizaciji Zajednice sportova, a u sklopu Programa proslave Dana Općine i 27. Obljetnice oslobođenja Župe dubrovačke.

Iva Oberan i Marijo Barović najuspješniji su sportaši Župe dubrovačke u 2018. godini. Najuspješnija ekipa je Autoklub Župa dubrovačka, a najdarovitija mlada sportašica Ema Ljumović. Posthumno priznanje dodijeljeno je tragično preminuloj Matei Knego za sportska priznanja u judu.

Na samom početku svečanosti nazočnima su se prigodno obratili predsjednik Zajednice sportova Ivica Cumeljan, načelnik Silvio Nardelli te dopredsjednik zajednice sportova županije Marinko Mikulandra.

Predsjednik Povjerenstva za odabir najboljih sportaša i tajnik zajednice gosp. Mateo Delić uručio je nagradu najdarovitijoj mladoj sportašici Emi Ljumović. Ema je četrnaestogodišnja judašica JK Župa dubrovačka. Judom se bavi već 6 godina. Do sada je sudjelovala na velikom broju natjecanja s kojih se vraćala uglavnom s medaljom.

Dopredsjedniku Autokluba, gosp. Ninu Lisowskom nagradu za najuspješniju ekipu uručio je dopredsjednik Zajednice sportova gosp. Nikola Duper. Autoklub Župa dubrovačka prošle je godine ostvario izniman rezultat – viceprvak Hrvatske na brdskom prvenstvu. To je najbrojnija disciplina u kojoj se prošle sezone natjecalo 30 klubova iz cijele zemlje.

Nagrada Zajednice sportova za najuspješnijeg sportaša i sportašicu u 2018. godini pripala je Mariju Baroviću i Ivi Oberan za ostvarene prestižne sportske rezultate, a posebno za zlatna odličja na državnim prvenstvima.

Marijo je višestruki prvak Hrvatske u tri različite discipline – tri puta na krugu, po jednom na kronometru te autoslalomu. Iva je u 15 godina karijere osvojila preko 150 medalja sa raznih međunarodnih turnira, državnih prvenstava te europskih kupova u svim uzrasnim kategorijama.

Zajednica sportova je ove godine dodijelila posthumno priznanje Matei Knego za sportska postignuća u judu. Matea je rođena 1. travnja 1999., a tragično je preminula 4. travnja 2015. Judom se počela baviti 2006. u dobi od 7 godina kad je bila članica Judo kluba Dubrovnik 1966, a od 2010. do smrti je bila članica župskog judo kluba. Matea je ostvarila je prestižne rezultate na domaćim i međunarodnim judo natjecanjima, na Prvenstvu hrvatske za kadete je dva puta osvojila drugo mjesto. Na mnogobrojnim natjecanjima na kojima je sudjelovala redovito je osvajala medalje, njih 80, od kojih 50 zlatnih.

Nagradu koju su uručili načelnik Nardelli, predsjednik Zajednice sportova Ivica Cumeljan i tajnik Mateo Delić, preuzela je Mateina obitelj. U emotivnom obraćanju nazočnima, Matein otac, gosp. Stjepan Knego zahvalio se svima istaknuvši kako su unatoč teškim trenutcima ipak njihovu obitelj danas učinili ponosnom i radosnom.