IZDVAJAMO Obavijesti

METRO u Čibači otvorio veleprodajni centar

METRO Cash & Carry Hrvatska otvorio je danas prvi veleprodajni centar na području Dubrovnika, na adresi Tomislava Macana 2, u naselju Čibača. Vrijednost investicije iznosi 10 milijuna kuna, a zaposleno je više od trideset novih zaposlenika.  Profesionalnim kupcima iz Dubrovnika i okolice u novome METRO-u sada je na raspolaganju cjelokupan METRO-ov asortiman za ugostiteljstvo. METRO na području Dubrovnika uspješno posluje već gotovo osam godina kroz drive-in dostavni centar, a otvorenje novog veleprodajnog centara METRO-ov je odgovor na rastuće profesionalne potrebe dubrovačkih kupaca. Veleprodajni centar na području Župe dubrovačke, ujedno je i deseti METRO veleprodajni centar u Hrvatskoj.

Grad Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija imaju značajnu ulogu u turističkoj ponudi Hrvatske, a vodeća turistička županija u Hrvatskoj zaslužila je i podršku vodeće veleprodajne kompanije za ugostiteljstvo. U novome veleprodajnom centru imamo ponudu i tim ljudi kojim želimo doprinijeti osnaživanju poslovanja dubrovačkih profesionalnih kupaca i vjerujem kako ćemo im uz još bolju i bogatiju uslugu biti podrška kakvu zaslužuju.“ naglasio je Tomislav Smolčec, član Uprave i direktor operacija u METRO Cash & Carry Hrvatska.

Svečanom otvorenju METRO centra prisustvovali su i predstavnici lokalnih vlasti i Turističke zajednice grada Dubrovnika, istaknuvši značaj otvorenja veleprodajnog METRO centra za ugostiteljsko-turistički sektor na krajnjem jugu Dalmacije.

Drago mi je da je METRO, vodeći partner ugostitelja i hotelijera na Hrvatskom tržištu, odabrao baš  Župu dubrovačku kao komercijalno središte Dubrovačko-neretvanske županije.  Ulaganjem dodatnih 10 milijuna kuna u prilagodbu postojećeg prostora i otvaranjem još jednog centra u poslovnoj zoni Čibača, omogućili ste dodatno zapošljavanje naših stanovnika, otvorivši 30 radnih mjesta.

Vjerujem da će METRO biti podrška u podizanju kvalitete ponude naših lokalnih ugostitelja, poveznica između lokalnog i globalnog te da ćemo učiti jedni od drugih i iz dana u dan zajedno rasti“, poželio je dobrodošlicu METRO-u na svečanosti otvorenja Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa Dubrovačka.

Na otvorenju dubrovačkog METRO veleprodajnog centra održan je i kulinarski show na kojem su sudjelovali chefovi iz restorana Bota Šare. Također, održana je i prezentacija profesionalne opreme robnih marki METRO Chef, METRO Premium i METRO Professional razvijenih u suradnji s chefovima i HoReCa stručnjacima.