IZDVAJAMO Obavijesti

Općinsko vijeće: Donesena odluka o visini paušalnog poreza

Današnja sjednica Općinskog vijeća započela je minutom šutnje. Kako je ovo bila prva sjednica vijeća nakon nemilog događaja u HE Plat, vijećnici su tim činom odali počast stradalim djelatnicima.

Na sjednici je, između ostalog, donesena Odluka o visini paušalnog poreza po krevetu, odnosno, po smještajnoj jedinici u kampu, koja se utvrđuje prema naselju u kojem se nalazi:

 

 

NASELJE

VISINA PAUŠALNOG POREZA PO KREVETU

(kn)

A

Srebreno, Mlini

450,00

B

Plat

383,00

C

Donji Brgat, Gornji Brgat, Brašina, Buići, Čelopeci, Čibača, Mandaljena, Grbavac, Kupari, Martinovići, Makoše, Petrača, Soline, Zavrelje

315,00

Općina ne odlučuje o razvrstavanju naselja po zonama, naglasio je NardelliKlasifikaciju po razredima donosi nadležno ministarstvo na temelju broja ostvarenih noćenja u pojedinim naseljima. Prijašnjih godina samo su Mlini bili u A zoni. Upravo zbog naglog porasta broja noćenja, izgradnjom Sheratona i ostalih smještajnih jedinica u vlasništvu Hotela Dubrovačke Rivijere, i Srebreno ulazi u A kategoriju.

Inače, prema novom Zakonu o porezu na dohodak, odluku o visini paušalnog poreza donosi svaka lokalna jedinica zasebno, a može biti između 150 i 1500 kuna. Valja naglasiti kako su Općina Konavle i Grad Dubrovnik već donijeli Odluku o visini paušala u iznosu od 500 kn, odnosno 750 kuna za naselja u A razredu.