IZDVAJAMO Zdrav život

Kraljica voća- JABUKA!

Velika većina ljudi obožava  jabuku, ona se obavezno kupuje i ne možemo je zaobići. O njoj se doista može jako puno napisati, jer je po meni ona glavno voće. Postavila sam je upravo na tron, jer smatram da joj možemo pripisati dosta pozitivnih činjenica. Kraljica je svih godišnjih doba i u njenim okusima možemo uživati tijekom cijele godine. U njenoj riznici bogatstva možemo naći bezbroj vlakana, vitamina C, A, E, K i B, koja su nam iznimno važna. Ona je poput stare škrinje s blagom koja nosi tajne stoljećima. Njene tajne su otkrivene upravo kroz konzumaciju. Kao takva, blagom koje nosi u sebi ispunjava organizam ogromnom energijom, razbistri svačiji um te spriječava umor.

 

Preporuka svih liječnika je da se umjesto večere pojede upravo jabuka, jer njena limunska i jabučna kiselina izuzetno pomažu kod probave. Upravo kod onoga tko ima probavne tegobe, svježi sok od jabuke je idealno rješenje za taj problem. Njeno posluživanje u kriškama vašim će gostima u kasnim satima pomoći u laganom obroku, a njihovo zubno meso postaje puno čvršće. Njenim žvakanjem se eliminira do čak 90 % bakterija iz usne šupljine, tako da njeno žvakanje dođe skoro pa ko pranje zubi. Izbjegavajte jesti jabuke za koje znate ili pretpostavljate da su tretirane pesticidima, i u tom slučaju obavezno dobro operite i uz to ogulite koru.

Za one koji nisu znali, u jabukama možemo naći i hormon „serotonin“, koji je hormon SREĆE. Oni koji su dobrog raspoloženja, neka onima koji nisu od volje, poklone obilje ovoga voća koje će vas oraspoložiti i istovremeno razbistriti vaš um. Možete ju kuhati i konzumirati kao kompot, ili pak skombinirati u raznim kolačima i tortama. Danas je također popularan i čips od jabuke. Svaki dan jedite po jednu jabuku, i učinite sebi i svome tijelu nešto dobro.

Danas je jako teško naći  jabuku a da nam dolazi iz našeg prirodnog uzgoja. Upravo ovu kraljicu voća JABUKU koja je do dozrijevanja krasila stabla na našim područjima u voćnjaku bogatom tisućama stabala u Ljutoj u Konavlima može biti i dio vašeg stola. Naručite za sebe, vašu djecu i vaše drage prijatelje domaće Idared jabuke. Provjereno najbolje!  🙂

 

Kontakt za narudžbu domaćih jabuka, uz dostavu:

Dundo Luka : mob.0959033345

 

 

M.Grkeš