Aktualno Kultura

KLAPA SUBRENUM NAGRADA ŽIRIJA I NAGRADA ORKESTRA ZA NAJBOLJU SKLADBU “STOJIM DRITO KA I SVIĆA” Večeri dalmatinske pisme 2018.

Jedna od najuglednijih dalmatinskih klapa, Subrenum iz Župe dubrovačke, na sinoć održanoj Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima, predstavila se trećim singlom s novoga albuma, koji je još uvijek u pripremi.

Predstavljena pjesma „Stojim drito ka i svića“, autora teksta Pjera Mirića i autora glazbe, Vicka Dragojevića, ujedno dobitnika nagrade za najbolji aranžman, između 20 izvođača, osvojila je prvu nagradu žirija kao i nagradu orkestra za najbolju skladbu.

Inače, u karijeri dugoj gotovo četvrt stoljeća Subrenumi su se okrenuli modernijoj klapskoj pop pjesmi, zadržavajući svoj prepoznatljiv stil i iznimno jaki vokalni izričaj.

Ovom, uistinu drugačijom dalmatinskom pjesmom, koju je na prvu prepoznala i publika i ocjenjivački sud, unijeli smo još jednu glazbenu novinu i  pokazali po drugi put u posljednje dvije godine da nam je zalazak u područje pop glazbe rezultirao najvećom ocjenom (1. nagarda žirija na Večeri dalmatinske pisme u Kaštelima 2016.g. s pjesmom „Još san jube s tebun sritan“)

album u pripremi, biti će 5. objavljeni nosač zvuka, a njegov izlazak očekujemo USKORO!!!