IZDVAJAMO Konavle Sport

JEDNO SRCE – JEDNA DUŠA OD VUKOVARA DO DUBROVNIKA Organizacijski odbor akcije uručio zahvalnicu načelniku Lasiću

Za podršku i suradnju u projektu “Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika” u ime organizacijskog odbora akcije Višnja Uremović Kukuljica i Dubravko Zgorelec uručili su u srijedu zahvalnicu načelniku Božu Lasiću.
U akciji “Jedno srce – jedna duša od Vukovara do Dubrovnika” koju provodi Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije zajedno s partnerima, branitelji hodaju dug put od krajnjeg istoka do krajnjeg juga Hrvatske, preko Pelješkog mosta.
Načelnik Lasić ovom je prilikom istaknuo kako je čast pomagati takve inicijative te iskazao spremnost da pruži potporu i ubuduće.
”Naša općina predobro pamti ratne strahote i zato uvijek odajemo počast koju hrvatski branitelji zaslužuju. Pamćenje je alat koji moramo koristiti kako se povijest ne bi nikada ponovila”, rekao je načelnik Lasić.
Za put dug više od 1100 kilometara potrebno je otprilike 35 dana, a na njihovom putu branitelji se zaustavljaju i odaju počast na mjestima postavljenih spomen-obilježja stradalima te se susreću s članovima lokalnih braniteljskih udruga.