Aktualno IZDVAJAMO

OBAVIJEST o upisu djece u I. razred osnovnih škola na području Dubrovačko-neretvanske županije u školskoj godini 2024./2025.

Podsjećamo roditelje budućih prvašića da su u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole, od 22.02.2024. otvorene prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji mogu preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu su roditeljima vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji mogu odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi, npr. izborne predmete, produženi boravak i sl. Također, ako imaju razloga za to, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

Prijave za upis u prvi razred djece s utvrđenim teškoćama otvorene su već ranije, od 1. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine. Prema informacijama iz sustava, tamo će biti vidljivi opći podaci o djetetu. Vidjet će se i škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole od 22. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine, roditelji će moći podnijeti i zahtjev za prijevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, liječničkih pregleda i laboratorijskih pretraga roditelji će pratiti mrežne stranice škole kojoj dijete pripada prema upisnom području.