IZDVAJAMO Obavijesti

ORSAT KRALJ, DUJE HANDABAKA I LUKŠA BRAČIĆ Načelnik Nardelli primio trojicu uspješnih učenika s vrhunskim dostignućima u robotici i judu

Načalnik Silvio Nardelli u prostorijama Općine primio je danas trojicu učenika koji su na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima ostvarili prestižne rezultate. Dvojica od njih došli su sa svojom profesoricom i mentoricom Dalijom Milić Kralj.
Mladi robotičar ORSAT KRALJ sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u robotici, koje se u srpnju održalo u Bordeauxu u Francuskoj na kojem je sa svojim timom osvojio sedmo mjesto u kategoriji Rescue Simulation.
Orsat je kao osnovnoškolac lani sudjalovao na RoboCup Junior Austria Open 2022 u Austriji te je među 182 natjecatelja podijeljenih u 57 ekipa u kategoriji Rescue Line Primary osvojio prvo mjesto zajedno sa svojim timom.
DUJE HANDABAKA – nastupio je sa dubrovačkim robotičarima i mentoricom Dalijom Milić Kralj na četvrtom europskom prvenstvu u robotici European RoboCup Junior 2023 održanom u Varaždinu . Nastupila su 162 natjecateljska tima (29 hrvatskih) s više od 500 robotičara i preko 200 mentora u 15 kategorija.U kategoriji Soccer light weight Duje Handabaka osvojio je 3.mjesto.
U vijećnici su danas mladi robotičari prezentirali svoje robote, objasnili kako rade na njima i koliko se pripremaju za natjecanja.
Među uspješnima danas se našao i LUKŠA BRAČIĆ koji je kao član Judo kluba Župa dubrovačka na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete, na kojem su nastupila 303 natjecatelja iz 57 klubova, sa 4 pobjede postao prvak Hrvatske u kategoriji -46 kg u konkurenciji 14 natjecatelja.
Lukša još uvijek nastupa u konkurenciji dječaka te je njegov uspjeh još veći jer je nastupao u uzrastu mlađih kadeta sa natjecateljima starijim i po dvije godine.
Nardelli je čestitao nagrađenima na ostvarenim rezultatima, doprinosu i promidžbi naše Općine, te im svima zaželio daljnji uspjeh u osobnom napredovanju. Načelnik je uz čestitke uspješnima uručio i prigodne poklone.