IZDVAJAMO Obavijesti

Nardelli primio predstavnike KUD-a Marko Marojica nakon Oktoberfesta

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli  u prostorijama Općine primio je predstavnike Kulturno umjetničkog društva Marko Marojica  .  Puni dojmova, sa prekrasnim iskustvom članovi Kud-a Marko Marojica prepričali su svoje putovanja kojeg će pamtiti cijeli život.

Znamo da je KUD Marko Marojica iz Župe dubrovačke sudjelovalo na globalno popularnoj manifestaciji Oktoberfest u Njemačkoj zajedno s ostalih 9 tisuća sudionika folklornih, lovačkih, sportskih i glazbenih udruga iz cijeloga svijeta.

Kud Marko Marojica prije samog odlaska  pomno je pripremio svoju prezentaciju za Oktoberfest .Općina Župa dubrovačka,  tom prigodom, cijeneći dugogodišnji rad društva, osigurala je sredstva za nabavku 8 novih narodnih nošnji i ostalih potrebnih rekvizita za provedbu projekta.

Predsjednik Marin Srijense zahvalio se načelniku na suradnji sa Općinom te najavio kako će  članovi  krajem studenog ići na radnu turneju u Mađarsku u posjet Gradišćanskim Hrvatima, a po povratku nastupit će u Varaždinu.

Načelnik se zahvalio predstavnicima na  promicanju  i čuvanju običaja i plesova župskoga kraja, te iskazao ponos što nas u ljepoti predstavljaju diljem Hrvatske i svijeta.