Aktualno IZDVAJAMO

IZGRADNJA CRKVE BL. ALOJZIJA STEPINCA U KUPARIMA Župa sv. Ilara otvorila zaseban račun po kojemu se može pomagati ovaj projekt

Kako je već poznato, Općinsko vijeće “Župe dubrovačke” krajem 2022. godine donijelo je odluku o izmjenama i dopunama UPU-a na prostoru pastoralnog centra ( u vlasništvu Dubrovačke biskupije ) i rekreacijsko-športskog centra ( u vlasništvu općine Župa dubrovačka ) te zajedničkim aktivnostima, uredenju i planiranju gradnje na tom prostoru. Zbog velikog zahvata i planiranih radnji na ovom projektu, dosena je odluka o mogućnosti fazne gradnje.

U tom smislu, dubrovački biskup mons. Roko Glasnović, osnovao je vijeće ispred Dubrovačke biskupije – na čijem čelu je župnik Mlina – koje u suradnji s općinom Župa dubrovačka provodi daljnje aktivnosti na projektu. Donesena je odluka da se prema odabranom arhitektonskom rješenju, a temeljem provedenog javnog natječaja, nastave aktivnosti o idejnom uređenju cijelog prostora. Kao prva faza projekta i izgradnje planira se crkva bl. A. Stepinca sa zvonikom. Provode se sve potrebne aktivnosti za što skorije provodenje svih potrebnih radnji i dozvola. U tom cilju treba istaknuti jako dobru suradnju Općine i Biskupije.

-Kako je Dubrovačka biskupija donijela odluku najprije planirati i izgraditi crkvu bl. A. Stepinca, stavljamo na srce i preporučujemo u molitve te zagovor našeg blaženika ovaj projekt svim vjernicima Župe dubrovačke, Dubrovačke biskupije i svih štovatelja bl. A. Stepinca. O potrebi većeg bogoslužnog prostora u ‘Župi dubrovačkoj, nije ovdje potrebno ponovno isticati.
U tom duhu za upoznati širu javnost o navedenim radnjama, tiskan je i plakat: PASTORALNI CENTAR bl. ALOJZIJA STEPINCA U KUPARIMA. Župa sv. llara Mlini u tu svrhu otvorila je zaseban račun po kojemu se može pomagati ovaj projekt. Crkve su se gradile, a posebno uređivale, desetljećima pa i stoljećima. Nadamo se kako je dobrom vjerom i ustrajnošću moguće stvoriti osnovne uvjete za pastoralne aktivnosti na prostoru patoralnog centra na zadovoljstvo svih žitelja Župe dubrovačke, naše Dubrovačke biskupije i ljudi dobre volje. Za sve ovo potrebna su i znatna financijska sredstva.
Još jednom preporučujemo ovaj projekt u Vaše molitve i zahvaljujemo na svakoj pomoći – Župa sv. Ilara, Mlini.