Aktualno IZDVAJAMO

IZBORNA SKUPŠTINA KUD-a MARKO MAROJICA Marin Srijense novi predsjednik KUD-a, Dragica Haićman potpredsjednica

KUD “Marko Marojica“ je u subotu, 04.02.’23., održao sjednicu redovne Izborne Skupštine u prostoru dvorane Bratstva Buići. Zbog bolesti predsjednika KUD-a, Ivice Grbića, sjednicu je vodio potpredsjednik Marin Srijense.
KUD je tijekom 2023. godine imao ukupno 33 javna nastupa od kojih bi istakli Svečani koncert obilježavanja svoje 45-te godišnjice, prostor Spomen obilježja Mandaljena, i prvi Pjevački Božićni koncert u crkvi sv. Marije Magdalene, Mandaljena.
Također povećan je i fundus narodnih nošnja, odnosno novcima od plaćenih nastupa kupljena je komplet nošnja sa obućom za “Valpovačke plesove“, a isti će biti uvršteni u program nastupa za sezonu 2023.
Članovi KUD-a su bili na trodnevnom izletu u Beletincu, Hrvatsko Zagorje, i tom prilikom sudjelovali u manifestaciji “Anino u Beletincu”, a i nagradili su svoje članove također trodnevnim izletom početkom ove godine u Slavoniju, gdje su posjetili Đakovo, Vinkovce i llok.
Kao veliki i gorući problem KUD-a, iznešen je problem nedostatka vlastitog prostora, kako za čuvanje vrlo vrijedne opreme, nošnje, obuće i instrumenata, tako i za održavanje proba, sastanaka i samog druženja članova.
Prijedlog za novu Upravu KUD-a, na čelu sa : Marin Srijense – Predsjednik i Dragica Haićman – Potpredsjednik te Davorin Njirić – Tajnik, članovi su jednoglasno prihvatili.
Na kraju sjednice, novoizabrani Predsjednik, Marin Srijense, se zahvalio na ukazanom povjerenju te najavio nastavak uspješnog rada Društva i da će ova nova Uprava dati sve od sebe kako bi do 50-te obljetnice, a u suradnji sa Općinom Župa Dubrovačka, riješila problem vlastitog prostora.