Aktualno IZDVAJAMO

72 SATA BEZ KOMPROMISA Volonteri iscrtali mural s dječjim motivima u parku župskog vrtića

Najveći volonterski projekt u Hrvatskoj, “72 sata bez kompromisa”, započeo je u četvrtak, 14. listopada, a traje do nedjelje, 17. listopada.

Jedna posebna akcija odvijala se jučer pokraj općine u Župi dubrovačkoj u prostorijama parka Dječjeg vrtića Župa dubrovačka. Naime, na zidu u parku koji je bio neuređen i pun rupa volonteri su odlučili u suradnji s Općinom Župa dubrovačka isrctati mural s dječjim motivima. U tome im je i pomogla sama Općina koja je pripremila zid za crtanje, ispunila rupe te postavila temeljnu boju, a nakon toga volonteri su došli isrctati dječje motive iz crtića. Ovim putem volonteri se zahvaljuju Općini Župi dubrovačka na ugodnoj i jednostavnoj organizaciji, te željno iščekuju ponedjeljak kada će djeca doći u vrtić i ugledati novi izgled svog parka.

Volonteri će i sutra, u nedjelju 17. listopada, nastaviti s kreativnim radionicama sa skautima Odreda Gospe od obrane gdje će pripremati kreativne čestitke i poruke korisnicima domova za starije. Nakon toga, u 18h u crkvi sv. Mihajla, uslijedit će Misa zahvalnica za održani projekt i ujedno završnica ovogodišnjeg projekta. Poslije mise uslijedit će koncert klape Kaše i roštilj za zahvalu svim volonterima i suradnicima koji su sudjelovali na ovogodišnjem projektu.

Glavni organizator projekta u Dubrovniku je Studentski katolički centar Dubrovnik (SKAC_DU) uz suradnju Vijeća za mlade i Caritasa Dubrovačke biskupije.

https://www.mladi-dbk.com/