IZDVAJAMO Obavijesti

Nardelli zaželio djeci i roditeljima sretan početak nove školske/vrtićke godine

Načelnik Općine Župa dubrovačka, Silvio Nardelli zaželio je svim školarcima kao i djeci vrtićkog uzrasta sretan početak i uspješnu vrtićku/školsku godinu.

Isto je zaželio i njihovim roditeljima, a posebno vrijednim tetama, učiteljicama i učiteljima koji s obzirom na broj djece rade zaista težak i odgovoran odgojno-obrazovni rad.

”Posebno sam sretan što smo u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom uspjeli osigurati jednosmjenski rad za kompletnu Osnovnu školu, koja je od ove školske godine i službeno škola s najvećim brojem učenika u cijeloj našoj županiji. Koristim priliku još jednom se, u ime Općine Župa dubrovačka, Osnovne škola Župa dubrovačka i Županije Dubrovačko-neretvanske zahvaliti Upravnom vijeću Zaklade ”Antun Miloslavić, pok. Luka – Postranje” na razumijevanju i suradnji ne samo za korištenje zgrade Zaklade u kojoj od ove godine, u novouređenim prostorima, nastavu pohađaju tri razreda, već i za ostale aktivnosti koje provode na dobrobit žitelja Općine Župa dubrovačka.

Također se zahvaljujem i vrijednim djelatnicima Komunalnog društava i DVD-a Župa dubrovačka koji su se potrudili oko uređenja, čišćenja i pranja svih vanjskih površina i igrališta.”

Načelnik je iskoristio priliku i posebno apelirao na vozače da prilagode uvjete vožnje povećanom broju djece na prometnicama.

”S obzirom na gužve posebno u jutarnjim satima još jednom napominjemo roditelje koji dovoze/odvoze djecu u vrtić da su im na raspolaganju 4 parkirna mjesta preko puta vrtića te da je parking u javnoj garaži (preko puta zgrade Općine) i dalje besplatan u trajanju od 15 min.

Stoga zaista nema potrebe ostavljati osobne automobile na kružnom toku niti na nogostupima te tako ugrožavati promet i sigurnost pješaka.

Još jednom, svoj djeci, od vrtićkog do srednjoškolskog uzrasta, njihovim roditeljima te svim djelatnicima uključenima u odgojno-obrazovni rad želim sretan početak nove školske godine uz puno uspjeha i lijepih trenutaka.”