IZDVAJAMO Konavle

BOŽO LASIĆ: PRIDRŽAVAJTE SE MJERA, KORONA JE SMRT NAŠEG GOSPODARSTVA

Božo Lasić, konavoski načelnik uputio je apel putem društvenih mreža, njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Nažalost ovih dana smo svjedoci da nam brojevi novozaraženih ponovno rastu. To me pogađa i neopisivo rastužuje na više razina. Znam da smo svi umorni od ove pandemije, da želimo “staro normalno” da bude ovo ‘novo normalno’, no za to smo prvenstveno odgovorni sami sebi.

Apeliram ovom prilikom na sve, od Crkve do ugostitelja, privatnih poduzetnika, organizatora događanja i manifestacija da se pridržavaju propisanih mjera. Te mjere, uz cijepljenje, nam doslovno život znače, kako zdravstveno tako i gospodarski.
Neću se praviti pametan i govoriti Vam što korona radi zdravlju čovjeka. Netko je preboli lakše nego prehladu, drugi završe na respiratorima, neki umru. Ono što znam je da je ona smrt našeg gospodarstva. Statistika je neumoljiva i brojke zaraženih i epidemiološke karte znače razliku između otvorenog i zatvorenog hotela. Razliku između privređivanja i kruha na stolu naspram neizvjesnosti nezaposlenosti. Ne treba nikome posebno crtati koliko toga ovisi o ovoj, kakvoj takvoj turističkoj sezoni.

Molim Vas da budemo odgovorni. Za sve nas, za naš boljitak i prosperitet.