IZDVAJAMO Konavle

Predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović na svečanom prijemu za Terezu Kesoviju

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Konavle Ivo Simović nazočio je u subotu svečanom prijemu za Konavoku Terezu Kesoviju u palači Sponza, a povodom njezinog primanja odličja Časnik reda umjetnosti i književnosti koje joj je zbog brojnih zasluga u povezivanju naše dvije zemlje dodijelila Republika Francuska.
Prije nego što je zapjevala, Tereza se zahvalila svima koji su došli s njom proslaviti ovo odličje.
Rekla je kako njen odnos s Francuskom seže daleko unatrag, još od 1965. godine.
“Francuska je bila zemlja koju sam odabrala za međunarodnu karijeru, ali i za nadahnuće njezinim intelektualnim, kulturnim i društvenim životom koji izuzetno cijenim. Čuvam u svom srcu posebno mjesto za Francusku, zemlju moje mladosti i uvijek snažnog nadahnuća. Činjenica da ovo priznanje koje me je duboko dirnulo, dolazi iz Francuske, ispunjava me ponosom. Francuski jezik i šansona su snažno obilježili moj privatni i profesionalni put i nikada me nisu prestali oduševljavati”, rekla je Tereza.
Na prijem je stigao i francuski veleposlanik u RH Gaël Veyssière koji je rekao kako mu je bila velika radost predati joj odličje Časnika reda za umjetnost i književnost. Bio je to jedan veliki emotivan trenutak, rekao je, kako za njega i našu divu tako i za njene prijatelje i publiku.
Na prijemu su bili i potpredsjednika EK Dubravka Šuica, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Mato Franković i brojni drugi uzvanici, prijatelji i kolege ove velike dive.