IZDVAJAMO Odgoj i obrazovanje

Uručene nagrade učenicima i mentoricama za osvojeno drugo mjesto na Državnoj smotri učeničkih radova

Učenicima i mentoricama Osnovne škole „Župa dubrovačka“ 29. 6. 2021. u Zagrebu uručene su nagrade za osvojeno 2. mjesto na Državnoj smotri učeničkih radova u pilot-projektu „Biosigurnost i biozaštita“ u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Učenici su svoja stečena znanja o virusima, pandemiji te prevenciji širenja zaraza pokazali obradom teme „Karantena u Dubrovniku“ izradom edukativnog postera i videouratka.

Tim koji je činilo pet učenika: Maris Pećarević, Antonio Barać, Tomas Miloslavić, Ana Lazarević i Leona Jezerčić te mentorice: Linda Jurkić, Nada Prce i Matea Popović, sudjelovao je na Državnoj smotri radova pilot-projekta 1. i 2. lipnja u Kulturnom centru Osijek i u Osnovnoj školi Vijenac iz Osijeka. U kategoriji osnovnih škola natjecalo se 47 škola od kojih su 32 zadovoljile uvjete, a učenici naše škole zauzeli su odlično 2. mjesto. Svečana dodjela nagrada najboljim učenicima i mentorima upriličena je u HNK-u u Zagrebu uz nazočnost potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ministra zdravstva Vilija Beroša, ravnatelja HZZJ-a Krunoslava Capaka, ravnateljice Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemke Markotić te ministra obrazovanja Radovana Fuchsa.
Učenicima Antoniju Baraću , Tomasu Miloslaviću, Ani Lazarević i Leoni Jezerčić te njihovim mentoricama Lindi Jurkić i Matei Popović nagrade su uručili ministar zdravstva Vili Beroš i ravnateljica klinike „Dr. Fran Mihaljević“ dr.
Alemka Markotić. Mentorice su preuzele i nagrade za učenicu Maris Pećeravić te mentoricu Nadu Prce koje su, nažalost, bile spriječene nazočiti svečanosti.

 

Župski učenici osvojili 2. mjesto na Državnoj smotri učeničkih radova u sklopu projekta Biosigurnost i biozaštita

OŠ Župa dubrovačka