IZDVAJAMO Konavle

PROJEKT ‘GLEDAM SVOJE KONAVLE’ Pogledajte tko ima najbolje uređene i obrađene baštine

U Izletištu Mlin u Ljutoj jučer je Agroturizam Konavle u okviru projekta „Gledam svoje Konavle“ proglasio najbolje uređene i obrađene baštine. Najbolji vrt u Konavlima ima Pero Katušić iz Gabrila, najbolji vinograd je vinograd Iva Deranje iz Grude, a najbolji je maslinik Iva Hajdića iz Mihanića. Stručno povjerenstvo za izbor kojeg su činili dr. sc. Ines Hrdalo i dr. sc. Marko Karoglan dodijelili su i dvije posebne nagrade. Nagradu za cjelovito krajobrazno uređenje dobio je Opg Ivo Karaman, a nagrada za najbolju ruralnu cjelinu dodjeljena je selu Kuna.

Profesori s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Hrdalo i Karoglan, su imali i stručno izlaganje na temu ispravnog uređenja i obrade poljoprivrednih površina te su dali svoj osvrt i zapažanja s terenskog obilaska i ocjenjivanja.

Po raspisanom Javnom pozivu u Agroturizam Konavle je stiglo 26 prijava od čega je 14 odabranih kandidata ušlo u drugi krug.

Program je upotpunila glazbenica Nena Čorak, a na kraju je prisutne, malvasijom i padišanjem, počaastila obitelj Nika Đivanovića.

“Gledam svoje Konavle” je prvi put proveden 2018. godine s ciljem podizanja svijesti lokalne zajednice o potrebi poboljšanja razine uređenja i sklada u ruralnom prostoru Konavala.

Ovogodišnje izdanje je provedeno uz potporu Ministarstva poljoprivrede.