Aktualno IZDVAJAMO

SASTANAK S MINISTROM HORVATOM ŠRC Čibača, park Striježice te niz drugih lokacija uskoro u općinskom vlasništvu

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, saborski zastupnik Branko Bačić, te župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom sudjelovali su danas na radnom sastanku u zgradi Općine Župa dubrovačka. Razgovaralo se o državnom zemljištu na području Župe koje prelazi u vlasništvo Općine, napretku realizacije projekta Kupari te prostoru sadašnjeg autokampa u Kuparima.

-Općina Župa dubrovačka ima ukupno 11 zahtjeva prema Ministarstvu građevine, prostornog uređenja i državne imovine za dodjelu zemljišta, izvijestio je Silvio Nardelli, načelnik općine. -Najznačajniji su Sportski kompleks Čibača kojeg koristi NK Župa dubrovačka te park Striježice. Očekujem da ćemo u sljedećih par dana potpisati tabularnu izjavu s ministarstvom kako bismo ih prenijeli u vlasništvo općine, najavio je Nardelli.

-Zahtjevi za dodjelom zemljišta su opravdani i u završnoj fazi realizacije. Razrješava se problematika pomorskog dobra i izuzeće sudsko-gopodarskih osnova, to je administrativni proces koji traje, ali nikakvih pravnih problema nema, već je samo pitanje vremena kad će zemljišta biti dodijeljena općini, kazao je ministar Horvat.

Kupari 

-Tema našeg sastanka bio je razvoj i napredak projekta Kupari I. Podsjetimo, Općina je donošenjem UPU Kupari I stvorila sve uvjete za početak realizacije projekta, a investitor ima dvije godine za izradu projektne dokumentacije. Prošlo je već godinu dana te izražavamo bojazan hoće li investitor stići ispuniti svoje obveze preuzete ugovorom s Vladom RH. Međutim, još uvijek je sve u rokovima. Na terenu je tvrtka koja se bavi geomehaničkim istraživanjima u cilju izrade projektne dokumentacije. Prema izjavama, investitor bi u lipnju trebao podnijeti zahtjev za lokacijskom dozvolom – kazao je načelnik.

– Intencija općine, županije, ali i resornog ministarstva jest da se postupak ubrza, odnosno da nositelj prava jasno iskaže namjeru u kojem periodu može ispuniti sve ugovorne obveze. Ne bude li poštivan,  ugovor se raskida – kazao je ministar Horvat o kompleksu Kupari.

Autokamp Kupari

Na sastanku se razgovaralo i o prostoru sadašnjeg autokampa Kupari. -Bivši zakupnik je u bespravnom posjedu preko osam hektara državnog zemljišta, kazao je Nardelli. -Postojećim ugovorom zakupniku je dozvoljena isključivo djelatnost autokampa, a tvrtka komercijalizira niz drugih djelatnosti na tom prostoru –  nadodao je. Ministar Horvat potvrdio je kako država zbog navedenog zemljišta pokreće tužbe putem Državnog odvjetništva.

-Što se tiče buduće namjene, želja nam je na tom prostoru prvenstveno razviti sportski kompleks, a ostali dio zemljišta ostaje u javno društvenoj namjeni značajnoj ne samo za Župu, već za cijelu županiju- kazao je Nardelli.