IZDVAJAMO

TZO: POZIV PRIVATNIM IZNAJMLJIVAČIMA ZA CIJEPLJENJE Prijave do 4. svibnja

 

S obzirom na interes i spremnost turističkog sektora za cijepljenje protiv bolesti COVID-19 i imajući na umu kako je cjepivo trenutačno najučinkovitije sredstvo u borbi s pandemijom, Ministarstvo turizma i sporta uputilo je dopis svim lokalnim turističkim zajednicama kako bi se žurno prikupili podaci o zainteresiranim privatnim iznajmljivačima za cijepljenje.

 

Podaci se upisuju u priloženu tablicu i dostavljaju nadležnoj turističkoj zajednici najkasnije do 04. svibnja. Nakon obrade podataka lokalne turističke zajednice će tako prikupljene podatke dostaviti nadležnim županijskim turističkim zajednicama (najkasnije do 05. svibnja) a one ih nakon obrade prosljediti nadležnim županijskim zavodima za javno zdravstvo (najkasnije do 07. svibnja).

 

Nakon primitka zaprimljenih baza podataka o privatnim iznajmljivačima koji se žele cijepiti zavodi za javno zdravstvo će u kratkom vremenu izraditi plan cijepljenja i organizirati cijepljenje na zajedničkim punktovima za cijepljenje opće populacije ili na neki drugi prikladan način o čemu će biti pravodobno obaviješteni.

 

Termini cijepljenja ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo  te nadležni lokalni i područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode cijepljenje, dok će mogućnost odabira određene vrste cijepiva ovisiti o dostupnosti cjepiva na određenoj lokaciji u trenutku cijepljenja.

 

Napominjemo da je spomenuto prioritetno cijepljenje dobrovoljno i odnosi se samo na privatne iznajmljivače.