IZDVAJAMO Odgoj i obrazovanje

Od ponedjeljka 12. travnja učenici nižih razreda ponovno u klupama, učenici predmetne nastave i dalje online

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije dao je preporuke osnivačima osnovnih i srednjih škola na području županije po kojima dolazi do izmjena načina pohađanja škola u više jedinica lokalne samouprave.
Sukladno preporukama od ponedjeljka 12. travnja do 25. travnja na dubrovačkom području (Dubrovnik, Župa dubrovačka i Konavle) osnovne škole idu po mješovitom modelu B, dok u srednjim školama ostaje preporuka za model C osim završnih razreda srednjih škola.
U dolini Neretve za sve škole je preporučeno provođenja modela C osim za učenike završnih razreda srednjih škola, a za općine na poluotoku Pelješcu, otoku Korčuli, Lastovu i Mljetu preporuča se uvođenje modela A uz dogovor svake škole pojedinačno s nadležnim epidemiologom.

– Od ponedjeljka 12. travnja 2021. krećemo s nastavom na način da učenici razredne nastave (1. – 4. razred) idu u školu, a učenici predmetne nastave (5. – 8. razredi) nastavljaju online. Učenici prvih, drugih i četvrtih razreda nastavu pohađaju u staroj školi, a učenici trećih razreda u novoj školi. Produženi boravak za učenike 1. i 2. razreda će se također odvijati po ustaljenom rasporedu – obavještavaju iz OŠ Župa dubrovačka.