IZDVAJAMO

Od 74 novozaražena, devet iz Župe dubrovačke

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 74 nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o 34 osobe iz Dubrovnika, devet iz Župe dubrovačke, osam iz Metkovića, sedam iz Blata, pet iz Vela Luke, četiri iz Konavala, dvije iz Ploča, po jednoj iz Lumbarde, Opuzena i Orebića te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 36 osoba muškog spola, 38 osoba ženskog spola, a za njih 44 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 28 osoba: 11 iz Dubrovnika, osam iz Metkovića, četiri iz Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Kule Norinske, Opuzena i Slivnog.

 

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 56 osoba pozitivnih na koronavirus. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, pet bolesnika su na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a četiri je na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađena su 253 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 21 432 uzorka.

U samoizolaciji su 1062 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 95 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.