IZDVAJAMO Obavijesti

OPĆINSKO VIJEĆE Izglasan novi rebalans proračuna

U srijedu 5. listopada, održana je 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka. Vijećnici su raspravljali o rebalansu proračuna koji je smanjen za 2.4 milijuna kuna te sada iznosi 59,5 milijuna kuna.

Zbog smanjenog inteziteta rada na Groblju Dubac, smanjena je i kapitalna pomoć Grada Dubrovnika za 2,1 milijun kuna, a umanjena je i naknada za korištenje prostora elektrana za  1,1 milijuna kuna..

Na prihodovnoj strani proračuna značajna je kapitalna donacija od pola milijuna kuna Ministartva turizma za rekonstrukciju nogometnog igrališta u Športsko rekreacijskom centru Čibača.

Nastavak izradnje dokumentacije za projekt lučice Srebreno izostavljen je u ovom rebalansu jer Županijska lučka uprava nije u mogućnosti sufinancirati projekt ove godine, objasnio je načelnik Silvio Nardelli. -Nedavno smo dobili pravomoćnu lokacijsku dozvolu za izgradnju kanalizacije u Čibači, dani nas dijele od dobivanja građevinske dozvole, a u pripremi je i postupak javne nabave – izvijestio je načelnik.

-Na nedavnom sastanku s ministrom Butkovićem i direktorom Hrvatskih cesta gosp. Škorićem dogovorili smo suradnju kako bismo ubrzali rješavanje nekoliko kritičnih lokacija na državnoj cesti D8 tijekom sljedeće godine – kazao je načelnik.

– Početkom pandemije koronavirusa prihvatio sam suradnju u smislu zajedničkog donošenja mjera u cilju lakšeg savladavanja nastale situacije. Na pruženu ruku suradnje, vi ste po njoj udarili – poručio je načelnik oporbi osvrnuvši se na dopis koji su čelnici Župke uputili javnosti prije nekoliko dana. U pismu upućenom načelniku oporba je kritizirala predloženi rebalans. – Imali ste mogućnost sudjelovati u izradnji proračuna, ali očito vam to nije u interesu – zaključio je Nardelli.