Aktualno IZDVAJAMO

Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” od 15. do 18. listopada

Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” održat će se od 15. do 18. listopada u Dubrovniku. Ovo je već šesta godina kako se i u Dubrovniku ostvaruje ovaj međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo.

 

Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj među nekoliko kreativnih mladih koji su htjeli smisliti učinkoviti način na koji bi potaknuli svoje vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, posebno onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima.

 

Vijeće za mlade i Caritas Dubrovačke biskupije u suradnji sa Studentskim katoličkim centrom Dubrovnik (SKAC_DU) nositelji su ovoga programa u Dubrovačkoj biskupiji.

 

Ove godine „72 sata bez kompromisa“ će se održati u Dubrovniku, Karlovcu, Krku, Križevcima, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadru i Zagrebu. Sve volonterske akcije bit će podijeljene su u tri kategorije: socijalne, radne i ekološke.

 

Sve akcije će se odvijati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

 

Za sudjelovanje u volonterskoj akciji potrebno je prethodno se prijaviti.

 

PRIJAVE (akcija i volontera) se primaju preko sljedeće stranice: http://72sata.hr/?page_id=1181

Odgovore na česta pitanja mogu se dobiti ovdje: http://72sata.hr/?page_id=34

Sve o projektu može se pratiti na službenim stranicama:   http://72sata.hr/

Facebook stranica projekta: https://www.facebook.com/72sata-bez-kompromisa-1389112648034840/