Aktualno

OTKAZANI DANI HRVATSKOG TURIZMA Nardelli: Očekivali smo da će Župa dubrovačka biti domaćin manifestacije

Jutros smo primili obavijest iz Ministarstva turizma da se ove godine neće održati Dani hrvatskog turizma – kazao nam je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Naime, Dani hrvatskog turizma je manifestacija u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice koja svake godine okuplja 1500 do 2000 sudionika iz turističkog sektora. U sklopu brojnih događanja, planirana je i svečana dodjela nagrada i priznanja uz televizijsko praćenje, a Općina Župa dubrovačka u suradnji s TZO i hotelijerima kandidirala se za domaćina ove najznačajnije turističke manifestacije.

– Očekivao sam da će se ovogodišnji Dani hrvatskog turizma dogoditi upravo u Župi, obzirom da naša općina ove godine slavi stotu obljetnicu organiziranog turizma. Zadovoljili smo sve tehničke uvjete, a kroz program Turističke zajednice osigurali smo sredstva za brojna događanja. Nažalost, zbog cjelokupne situacije s pandemijom koronavirusa organizatori su donijeli očekivanu i primjerenu odluku o otkazivanju manifestacije – zaključio je Nardelli.