IZDVAJAMO Sport

Nagrađeni najbolji župski sportaši FOTO

Večeras je u Velikoj vijećnici zgrade Općine održana dodjela nagrada najboljim župskim sportašima. Na samom početku svečanosti predsjednik Zajednice sportova Općine Župa dubrovačka Ivica Cumeljan i načelnik Silvio Nardelli pozdravili su nazočne i čestitali nagrađenima.

Prošlogodišnji laureati Iva Oberan i Marijo Barović ponovno su proglašeni najuspješnijim sportašima, kao i najuspješnija ekipa – Autoklub Župa dubrovačka. Nagrada za najdarovitijeg mladog sportaša pripala je članu JK Župa dubrovačka Blagu Krtaliću.

Zajednica sportova Općine Župa od ove godine uvela je posebnu nagradu – Nagradu izvršnog odbora za  prestižne rezultate ostvarene u prethodnoj godini a koji ne ispunjavaju uvjete Javnog poziva, koji se iz tog razloga nisu mogli uopće kandidirati. Nagrađeni su:

Nina Radić – talentirana nogometašica

Antun Račić – ultimate fight prvak KSW organizacije

NK Župa dubrovačka selekcija U 10 – županijski prvaci

ekipa ŽOK Župe dubrovačke u maloj odbojci – županijski prvaci

BK Postranje – prvak 3.lige

Ekipa Lovačkog društva Župa dubrovačka u lovnom streljaštvu – prvaci županije

Nagrade najboljima uručili su Stjepan Knego, Miran Miloslavić, Ivan Oberan, Bruno Glavočić, Marijo Barović, Mateo Delić te Ivica Cumeljan.

Nakon fotogalerije pročitajte nešto više o nagrađenim sportašima i ekipama.

 

Nina Radić rođena 17.09. 2004 godine od malih nogu se bavi nogometom. Od 2015. godine članica je Ženskog nogometnog kluba Ombla, a u posljednje tri godine proglašena je najboljom igračicom kluba te je izabrana među tri najbolje igračice u Dalmaciji. Trenutno je član hrvatske reprezentacije do 16 godina.

Antun Račić,  MMA borac 9. studenog prošle godine u spektaklu KSW-a 51 postao je prvi prvak KSW-ove bantam kategorije ikada.
U prepunoj zagrebačkoj Areni Antun Račić odigrao je svoju najveću borbu u karijeri, meč s najvećim ulogom KSW- 51 priredbe protiv Damiana Stasiaka najboljeg poljskog borca bantam kategorije bivšeg člana UFC-a. Najvećom pobjedom u svojoj karijeri osvojio je pojas koji mu otvara vrata najjačih svjetskih organizacija. Svojom požrtvovnošću, skromnosti i profesionalnom pristupu u sportu Antun Račić motivacija je mladim ljudima da se krenu bavit sportom, a svojim uspjesima promovira našu Općinu.

NK Župa dubrovačka selekcija U 10. Ova talentirana mlada ekipa osvojila je prva mjesta na Talent cupu, Zimskoj ligi i međunarodnom turniru u Nizozemskoj. Igrači trenera Velimira Kajbe osvajali su pregršt pojedinačnih nagrada, a kruna svega je osvajanje županijskoga prvenstva i poziv najboljima u kamp Hajduka.

Izvršni odbor posebnom nagradom obuhvatio je i ekipu ženskog odbojkaškog kluba Župe dubrovačka koje su nakon niza odigranih utakmica u sezoni 2018/2019. u županijskoj ligi u maloj odbojci osvojili županijsko prvenstvo.
Najbolja igračica prvenstva je bila Mia Kulaš. Pod voditeljicom Katarinom Telesmanić nastupile su Tina Krmek, Matea Prce, Ani Matić, Mia Kulaš, Antea Meštrović, Nikol Duper, Ana Marija Nikolić, Karla Jelčić, Martina Mijoč, Josipa Rehak, Josipa Drobac, Petra Mačai, Ana Kisić, Franka Mezei, Leonora Meštrović, Nika Meštrović, Nikolina Račić i Marta Bagarić.

Boćarski klub Postranje ove godine slavi 35 godina djelovanja. U natjecateljskoj sezoni 2019/2020 nastupivši u 3. Hrvatskoj boćarskoj ligi ostvario povijesni uspjeh, osvajanjem 1. mjesta BK Postranje plasirao se u 2. HBL ligu Jug. Održavajući tradiciju bavljenja ovog dalmatinskog sporta BK Postranje privlači i afirmira mlade igrače isključivo s područja naše Općine.

Na Županijskom prvenstvu u lovnom streljaštvu ekipa Lovačkog društva Župa dubrovačka je osvojila prvo mjesto. Stekli su pravo nastupa na državnom prvenstvu ispred naše županije na kojem zauzeli odlično treće mjesto. Ovaj uspjeh ostvarili su Alen Franić, Nikša Miloslavić, Ivica Miloslavić i Đuro Šabadin.

Blago Krtalić  već punih 12 godina se aktivno bavi judom. Osvojio je preko 20 medalja sa raznih međunarodnih turnira i državnih prvenstava.

Auto klub Župa dubrovačka je osnovan 2004. godine od grupe entuzijasta i ljubitelja auto sporta.  Prošla godina najuspješnija je za Ak Župu dubrovačku. Osvojili su 1. mjesto klubova na Prvenstvu Hrvatske na brdskim stazama, 2. mjesto klubova na Prvenstvu Hrvatske na kružnim stazama te 3. mjesto klubova na Prvenstvu Hrvatske povijesnih vozila na brdskim stazama.

Marijo Barović višestruki je prvak Hrvatske u tri različite discipline – krug, kronometar i autoslalom.
U 2019.godini odvezao je dvadesetak utrka u hrvatskoj i inozemstvu i na svakoj utrci završio na postolju.

Iva Oberan u 2019. godini seniorska je prvakinja Hrvatske u kategoriji do 63 kilograma iako je još uvijek juniorka. Iva je ove godine, po prijedlogu Zajednice Sportova Župe dubrovačka, proglašena i najboljom sportašicom Dubrovačko neretvanske županije za 2019. godinu