IZDVAJAMO Sport

IZ GRČKE U ITALIJU Joković prelazi u Bresciu

Ljevoruki reprezentativac, zamjenik kapetana Barakuda, Maro Joković napušta Olympiacos, te će sljedeće sezone igrati u Italiji, za momčad Brescie – donosi Hrvatski vaterpolski savez. Jokovićev novi klub objavio je vijest na svojoj klupskoj web stranici i time i službeno potvrdio ono o čemu se pričalo već neko vrijeme. Brescia je naime pristupila, iskazala želju u dovođenju Mare Jokovića koji to u konačnici nije niti krio, ali korektno nije želio ni puno pričati o mogućnosti dolaska u novu sredinu dok je u tom trenutku bio još pod ugovorom s Olympiacosom. Uostalom, Joković je stoga već tjedan dana u Ateni, na treninzima s grčkim prvakom koji čeka nastavak državnog prvenstva.

Atenski sastav gubi puno Jokovićevim odlaskom, ali očito je da je Olympiacos bio i primoran na takav potez odnosno uslijed krize, sastavljanje puno jeftinije momčadi. Vrlo vjerojatno da Olympiacos u sljedećoj sezoni uopće neće imati stranaca. Već su otišla dvojica Hrvata, Buljubašić i sada Joković, a neizvjesna je sudbina Srbina Stefana Mitrovića.

Maro Joković bi vrlo lako sljedeće sezone mogao u Brescii dodatno ‘podebljati’ svoju kolekciju medalja. Samo s klubovima je dosad Joković osvojio čak 34 medalje! S Barakudama ih pak ima dodatnih 20.

Izvor: HVS