IZDVAJAMO Odgoj i obrazovanje

U župskom vrtiću danas 150 djece, odnosno 29,3 % upisanih

Ovaj ponedjeljak (25.svibnja 2020. godine) Dječji vrtić Župa dubrovačka je primio 150 djece, što od ukupnog broja upisanih u pedagošku 2019./2020. godinu iznosi 29.3%. Uz poštivanje epidemioloških mjera, obavezno je mjerenje tjelesne temperature beskontaktnim toplomjerom na samom ulazu, sve djece i djelatnika. Također se primjenjuju i ostale epidemiološke mjere kao što je prolazak kroz dezinfekcijsku barijeru, što češće pranje ruku djece te dezinfekcija i pranje ruku djelatnika, boravak djece na svježem zraku, pojačana higijena svih prostora i didaktike.

Svi djelatnici vrtića su na radnom mjestu. Jedan dio odgojiteljica provodi odgojno-obrazovni rad u skupinama, dok su druge odgojiteljice dežurne jer je Provedbeni plan prema uputama koncipiran na način da roditelji ne ulaze u ustanovu. Rad se odvija u 14 odgojno-obrazovnih skupina raspoređenih u dva objekta, u Centralnom objektu te prostorima Stare općine.

Vjerujemo da će se ovaj broj djece povećavati u narednom periodu, a kako se bude povećavao broj djece tako ćemo otvarati i ostale objekte. – poručuje ravnateljica Marija Jelić.

Dječji vrtić Župa dubrovačka kontinuirano prima prijave djece za povratak u vrtić na način da se roditelji jave minimalno jedan dan ranije na već prethodno navedene brojeve telefona (020/485-029; 020/487-374, 020/486-712), e-mail adresu vrtića (vrtic.zupa@gmail.com) ili prijavljuju svoj dolazak odgojiteljicama, zbog organizacije rada i rasporeda djeteta u odgojno-obrazovnu skupinu.