IZDVAJAMO Županija

OBOLJELA ČISTAČICA Zatvara se Zračna luka Dubrovnik; Negativan nalaz medicinske sestre iz Župe

Na žalost zaprimili smo informaciju da je jedna zaposlenica Zračne luke Dubrovnik d.o.o. oboljela od COVID-19 te smo hitno poduzeli sve mjere preporučene od strane HZJZ te postupili sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite DNŽ. Zračna luka Dubrovnik d.o.o. će od danas u 12,00 sati biti zatvorena za civilni zračni promet – priopćili su iz Zračne luke Dubrovnik.

Negativan nalaz medicinske sestre iz Župe

Na konferenciji za medije ravnatelj OB Dubrovnik dr. Marijo Bekić rekao je da je pacijentica je hospitalizirana u subotu. Riječ je o ženskoj osobi rođenoj 1966. godine. Ona se dobro osjeća te se nalazi u jedinici za izolaciju. Ravnatelj Bekić potvrdio je također kako su svi nalazi, osim ovoga došli negativni pa tako i za Austrijanca koji je boravio na Kalamoti te medicinsku sestru u župskoj ambulanti.

Mato Lakić, ravnatelj županijskog ZZJZ-a, rekao je kako je obrađen veliki dio kontakata zaražene osobe.- Očekivali smo da će doći do ovakve situacije i radimo na tome da smanjimo mogućnost transmisije bolesti – rekao je Lakić. Napomenuo je da treba ograničiti grupiranje ljudi. Već tri čovjeka su – gužva.

-Ne možemo znati gdje se gospođa zarazila, to se još uvijek istražuje. Znamo da su dolazile tisuće i tisuće gostiju, većina preko Zračne luke i teško je reći je li netko od njih bio zaražen, iako je to lako moguće.