IZDVAJAMO Konavle

KONAVLE Važne obavijesti iz Općine, Komunalnog, Vrtića i Muzeja; Zabranjene posjete u Domu za starije i nemoćne

DOM ZA STARIJE I NEMOĆNE KONAVLE:
Zbog izvanredne epidemiološke situacije kako bi prevenirali nastanak oboljenja izazvanih virusom, a u skladu s preporukom Ministarstva zdravstva, do daljnjeg se ZABRANJUJU POSJETE korisnicima Doma.
Sve informacije o korisnicima možete dobiti u periodu od 14-15h na službeni mobitel dežurne medicinske sestre: 0919591289

Preporuka za sve one koji dostavljaju dokumentaciju za smještaj da je mogu dostaviti putem maila: domkonavle@gmail.com ili poslati poštom na adresu: Dom za starije i nemoćne osobe Konavle, Gruda 152, 20215 Gruda.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti socijalnoj radnici na tel.: 020 441 954

KONAVOSKO KOMUNALNO DRUŠTVO:
Sukladno uputama za poslodavce i kolektive koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo radi krizne situacije vezano uz situaciju s korona virusom, blagajna
konavoskog komunalnog društva kao i ostali odjeli i službe od ponedjeljka, 16.03.2020., privremeno neće raditi izravno sa strankama.

Navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom te zaštite građana, ali i djelatnika, od
nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze. Sve službe i odjeli nastavljaju obavljati svoj redovan posao i radne
zadatke, a o svim promjenama u načinu poslovanja javnost će biti pravodobno obaviještena.

DJEČJI VRTIĆ KONAVLE:
Nastavno na Odluku o prestajanju s radom Ustanove za predškolski odgoj na rok od dva tjedna Općine Konavle (Klasa: 022-01/20-01/26, UR. BROJ: 2117/02-03/1-20-1) od 13.3.2020., Dječji vrtić Konavle će od 17.3.2020. g. provoditi dežurstvo u prostorijama Dječjeg vrtića i jaslica Cavtat u Cavtatu .
Dežurstvo će biti organizirano u jasličkom dijelu i koristit će se samo ulaz jaslica.

MUZEJI I GALERIJE KONAVLA:
Kako bismo smanjili mogućnost prijenosa bolesti naše se jedinice zatvaraju za posjetitelje, a mi nastavljamo sa službom u skladu s novonastalom situacijom. Posao je muzeja da služi svojoj zajednici, pa tako Muzeji i galerije Konavala u skladu s novim okolnostima nastavljaju svoj rad virtualno. Svakodnevno ćete, preko naše web stranice, Facebook i Instagram profila, moći pratiti blog na kojemu će se objavljivati dnevni sadržaj pod naslovom: SAMONIKLE PRIČE IZ KONAVALA. Na blogu će se obrađivati sve teme vezane za život u skladu s prirodom, kao što su samonikle jestive biljke i njihovi načini pripreme, blagodati tradicijskih sredstava za pranje i čišćenje te naše ljekovite trave. Predstavljat ćemo Vam našu proizvodnju meda, voska, a uputit ćemo vas i u minimalne poljoprivredne radove.

Za sve potrebno ostajemo vam na raspolaganju na kontakte navedene na web stranici www.migk.hr

 

OPĆINA KONAVLE

Općina Konavle obavještava sve Konavoke i Konavljane, stanovnike Konavala da će se, zbog pandemdije koronavirusa, do daljnjeg sva komunikacija s upravnim odjelima i službama odvijati putem elektroničke pošte i telefona. Od ponedjeljka 16. ožujka neće biti izravnog rada sa strankama. Sve kontakt informacije dostupne su na web stranicama Općine Konavle.

Ista mjera odnosi se i na sva trgovačka društva i javne ustanove u vlasništvu Općine Konavle.

Sve općinske službe i odjeli nastavljaju obavljati svoj redovan posao, a navedena mjera uvodi se preventivno u cilju suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom te zaštite građana, ali i službenika, od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze.

Općina Konavle apelira na građane da se ponašaju odgovorno te se pridržavaju uputa i preporuka nadležnih javno-zdravstvenih tijela. Najnovije informacije objavljuju se više puta dnevno na stranicama Ministarstva zdravstva, Ravnateljstva civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog crvenog križa, Stožera za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije i drugih relevantnih institucija.

Načelnik

Božo Lasić
info@opcinakonavle.hr, 098 244 006

Zamjenik načelnikaIvo Radonić
ivo.radonic@opcinakonavle.hr, 099 486 7273

Upravni odjel za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti

– Pročelnik – Mario Curić
mario.curic@opcinakonavle.hr, 098 233 161

Upravni odjel za komunalni sustav i gospodarenje nekretninama

– Pročelnik – Miljenko Mikulić
miljenko.mikulic@opcinakonavle.hr, 099 384 9974

Upravni odjel za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove

– Pročelnik – Perica Pušić
perica.pusic@opcinakonavle.hr, 091 577 4396

Upravni odjel za proračun i financije

– Pročelnik – Božo Valjalo
bozo.valjalo@opcinakonavle.hr, 098 991 9291

Upravni odjel za prostorno uređenje

– Pročelnica – Željka Sršen
zeljka.srsen@opcinakonavle.hr, 098 191 0467

Služba proračunskog nadzora i unutarnje kontrole

– Pročelnica službe – Marija Milković
marija.milkovic@opcinakonavle.hr, 098 822 995