IZDVAJAMO Odgoj i obrazovanje

LIDRANO 2020. Dramska skupina i Dan Vukelić prošli na Županijsku smotru

Na Međuopćinskoj smotri Lidrano održanoj 18. veljače u Domu kulture u Cavtatu okupili su se učenici Osnovne škole Cavtat, Osnovne škole Gruda i Osnovne škole Župa dubrovačka te su se predstavili sa svojim literarnim i novinarskim radovima i scenskim nastupima.

U gotovo trosatnom programu 16 učenika predstavilo se pojedinačnim scenskim nastupom, a 10 dramskih skupina izvelo je scenske igre.  Dramska grupa predmetne nastave naše škole s predstavom „Priča za laku noć“ odabrana je za Županijsku smotru. Predstava na humorističan način progovara o obitelji u 21. stoljeću u kojoj roditelji ne stignu viđati djecu onoliko koliko bi željeli i koliko je to djeci potrebno. Osmislili su je sami učenici uz stručno vodstvo mentorice i profesorice Asije Kursar, a naša profesorica Asija usmjeravala je i drugog našeg predstavnika u kategoriji pojedinačnog nastupa – Dana Vukelića, koji je govorenjem „Prvog sudara“ autora Zlatka Krilića, zaslužio prolaz na županijsku razinu.

Ostali natjecatelji pojedinačnog dramsko-scenskog iskaza iz predmetne nastave bili su Nea Matičević (5. razred) pod mentorstvom profesorice Ane Manjake i Mihael Miloslavić (7. razred) pod mentorstvom profesorice Tanje Galjuf.

Naše mališane iz razredne nastave nije ni viroza uspjela zaustaviti pa su čak tri učiteljice i mentorice pripremile tri predstave: učiteljica Kristina Fiedler je sa svojim učenicima drugog razreda pripremila iznimno veselu predstavu „Cirkusgrad“ nastalu prema tekstu Ines Škufilić Horvat. Učiteljica Luce Čučić dovela je svoju dramsku grupu u nepotpunom sastavu, ali ih to nije spriječilo da zavladaju pozornicom predstavom „Dramski omnibus“, a gotovo svi učenici 3. i 4. razreda naše područne škole u Postranju prikazali su kako izgleda božićno slavlje u „TV programu“. Hrabra učenica trećeg razreda Lucija Haičman samostalno je nastupila recitacijom pjesme „Zar baš moram u školu“ Sanje Pilić pod mentorstvom svoje učiteljice Luce Čučić, a uspješne su bile i učenice Petra Jelčić(3. r.) s recitacijom „Četka“ i Ema Bokarica(4. r.) s recitacijom „A zašto ne bi?“ uz mentorstvo učiteljice Luce Čučić.

Literarne i novinarske radove pisali su učenici: Antonio Kisić, Dora Matičević, Tereza Čorić, Nera Mrčela, Andrija Miloslavić, Nikol Duper, Mihael Miloslavić, Ivo Guljelmović, Lucijana Bjelopera, Petra Valentić, Teo Kasač i Ivana Đanović, a njihovi mentori bile su profesorice hrvatskog jezika Tanja Galjuf, Ivana Marić, Ana Manjaka i Asija Kursar.

Čestitamo svima na uspješnom predstavljanju naše škole, a dramskoj grupi želimo uspješan nastup na Županijskoj smotri Lidrano koja će se održati u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku 11. ožujka!