Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

‘LIJEPOM NAŠOM’ Nardelli se zahvalio na iznimnom osobnom angažmanu u prezentaciji Župe

Još uvijek među župskim pukom  odjekuju pohvale na glazbeno događanje u  sportskoj dvorani osnovne škole Župa dubrovačka kada je održano javno snimanje popularne televizijske emisije „Lijepom našom“ .

Emisija je gledateljima dočarala tradicijske i kulturne vrijednosti Župe dubrovačke. Tome su doprinijele općinske službe, KUD Marko Marojica, župski vatrogasci i komunalno društvo. Međutim , veliki osobni angažman u prezentaciji Župe , župske kulture i običaja doprinijeli su Dragica Haičman, Jele Crnčević i Perica Jakobušić koje su osmislile scenografiju  i dekorirale etno kutak uz pozornicu, gđa. Made Jakobušić i Pero Grbić prezentirali su župske tradicionalne proizvode, a obitelj Jerković s Brgata otvorila je vrata svoga doma i ekipi  Hrvatske televizije prezentirala spravljanje župskih tradicijskih jela.

Općinski načelnik Silvio Nardelli primio ih je u prostorijama Općine u znak zahvale za njihov nesebičan trud kojim su doprinijeli da se Župa prezentira u najljepšem svjetlu i da se upiše u ljetopis ove popularne emisije koja već 25 godina dočarava tradicijske ljepote naše domovine.