Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

Nagrađivani arhitekt Marko Dabrović o Kuparima; Manje kreveta, više kvalitete

Na današnjem Javnom izlaganju o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ”Kupari I” nazočili su i predstavnik investitora Avenue ulaganja d.o.o. Luka Paladina te projektant Marko Dabrović, arhitektonski studio 3LHD.

Dubrovački arhitekt Marko Dabrović i njegov studio 3LHD dobitnici su brojnih arhitektonskih nagrada od kojih je posljednja ECOtechGREEN Award 2019. u kategoriji „tehnološka zelena i turistička infrastruktura“. Renomirani arhitektonski studio u zadnje vrijeme radi na mnogo projekata u hotelskoj industriji u Hrvatskoj i svijetu, a nakon današnjeg izlaganja UPU Kupari I Dabrović je kazao par riječi o projektu. -Kupari su fenomenalan prostor koji je nažalost uništen za vrijeme rata i otada se nije našao način da se obnovi. Sad postoji odlična prilika, napravljeni su svi temelji od strane Općine Župa dubrovačka da se krene u realizaciju ovog projekta. Ne mogu otkrivati imena hotelskih operatera, ali radi se o vrhunskoj hotelskoj kući koji u Kuparima predviđaju puno manji broj kreveta nego što je predviđeno prostornim planom. Dakle, radi se o smanjenju broja kapaciteta i povećanju kvalitete što je jako potrebno Dubrovniku i ovom kraju. Turizam mora prestat biti teret – zaključio je Dabrović i nadodao kako je projektno rješenje već pripremljeno, svi su koncepti razrađeni s hotelskom kućom i investitorom, što znači da se relativno brzo može pokrenuti projekt. Ono što preostaje jest izrada dokumentacije za projektnu dozvolu.

Luka Paladina, dipl. ing. građ., direktor Avenue ulaganja d.o.o.

-Iznimno smo sretni što smo nakon godinu i pol od potpisanog aneksa ugovora s RH ušli u završnu fazu procesa izrade i donošenja Urbanističkog plana Kupari I. Ovaj plan predstavlja osnovni dokument na temelju kojeg se može ići u daljnje faze razvoja projekta, odnosno ishodovanje lokacijskih i građevinskih dozvola te gradnju. Nadamo se i vjerujemo da će do kraja godine biti donesen UPU i time nam od 1.siječnja 2020. počinju teći rokovi koji su vrlo egzaktni; u roku od 2 godine moramo ishoditi sve dozvole, što je primjereno i provedivo, a planiramo to dovršiti i prije. Idejno rješenje je završeno i usklađeno s hotelskim operaterom ultra-luksuzne kategorije, jednom od najpoznatijih svjetskih hotelskih brendova. Odmah po donošenju UPU-a dostavit ćemo ugovor Ministarstvu državne imovine s hotelskim operaterom te obavijestiti javnost o vizualnom identitetu i samom konceptu novog resorta – izjavio je predstavnik investitora Luka Paladina, dipl. ing. građ., direktor Avenue ulaganja d.o.o.