Aktualno IZDVAJAMO Obavijesti

Javno izlaganje o Prijedlogu UPU “Kupari I”; Nardelli: Trebali bismo dobiti luksuzni hotelski kompleks kakav Hrvatska još uvijek nema

Jutros je u zgradi Općine održano javno izlaganje o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ”Kupari I” u sklopu javne rasprave.  Javno izlaganje vodio je Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela prof. Jure Marić, a prijedlog urbanističkog plana predstavili su i prof. Jurica Knego te dr.sc. Zrinka Rudež, dipl. ing.arh iz tvrtke Urbanizam Dubrovnik d.o.o. koji je stručni izrađivač urbanističkog plana.

Ovo je jedinstveni model u Hrvatskoj, s obzirom da se radi o koncesiji, a ne prodaji zemljišta investitoru istaknuo je pročelnik Marić i nadodao kako su zbog kompleksnosti urbanističkog plana sva tijela nadležna za njegovo donošenje  bila uključena unaprijed.

Javni uvid u Prijedlog Plana traje mjesec dana i može se izvršiti u prostorijama Općine Župa dubrovačka za vrijeme trajanja javne rasprave kao i na mrežnim stranicama Općine Župa dubrovačka. – kazao je  Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela prof. Jure Marić.


– Općina Župa dubrovačka je sporazumom s Vladom RH preuzela obvezu izrade UPU ‘Kupari I’ što je na neki način preduvjet za sve buduće radnje po pitanju izgradnje u Kuparima. Nakon završetka javne rasprave i dobivanja potrebnih suglasnosti na ovaj plan, do kraja tekuće godine konačan plan ide vijeću na usvajanje – objasnio je načelnik Nardelli.  -Po željama hotelskog operatera koji će upravljati kompleksom došlo je do određenih izmjena, kapacitet je značajno smanjen u odnosu na predviđeni broj kreveta i trebali bismo dobiti luksuzni hotelski kompleks kakav Hrvatska još uvijek nema.

Očekujemo da će investitor sljedeće godine krenuti s pripremnim radovima. Prvenstveno, mislim na rušenje svih objekata osim Hotela Grand koji je pod zaštitom i bit će obnovljen sukladno konzervatorskim smjernicama, odnosno vratit će se u izvorno stanje obzirom da je svojevremeno jedan dio hotela srušen – nadodao je Nardelli.

Načelnik se osvrnuo i na nedolazak oporbenih vijećnika na današnje javno izlaganje. – Ta činjenica govori sama za sebe. Na zadnjoj sjednici vijeća oporba je između ostalog negodovala što zbog kašnjenja materijala nisu imali dovoljno vremena proučiti izmjene i dopune UPU Srebreno I, a dok traje javna rasprava za UPU Kupari I koji je izuzetno značajan, oporbeni vijećnici nisu našli shodnim doći niti na javni uvid kao ni na današnje javno izlaganje i dati svoje mišljenje, prijedloge i primjedbe na plan koji u konačnici dolazi vijeću na usvajanje.