IZDVAJAMO Odgoj i obrazovanje

Literarni natječaj „Tko će napisati najbolji haiku?“ u OŠ Župa dubrovačka

U Osnovnoj školi „Župa dubrovačka“ je povodom Mjeseca hrvatskog jezika održan literarni natječaj odnosno projekt „Tko će napisati najbolji haiku?“ U okviru tog natječaja učenici 5. a i 5. b razreda natjecali su se u pisanju haiku pjesama i nastojali što bolje ilustrirati svoje literarne radove, a knjižničarka Sandra Židan i profesorica Asija Kursarsu izabrale najbolje učeničke radove.

U 5. a razredu najbolja je bila Petra Topalović, drugo mjesto je osvojio Mihael Raguž, treće mjesto dijele Matija Ljubimir te Ivano Milat i Ana Nikolić koji su zajednički napisali 1 haiku.

U 5. b razredu najbolja je bila Lucija Krmek, drugo mjesto osvojila je Antea Karmen Menalo, a treće mjesto sa svojim haiku pjesmama dijele Vedran Zadrić i Ivano Prce.

Haiku je kratka pjesnička forma podrijetlom iz Japana koja se sastoji od tri stiha od kojih prvi stih ima 5 slogova, drugi 7, a treći 5 slogova. Haiku pjesme opisuju ljepotu prirode te nastoje na originalan način oslikati jedan trenutak u prirodi, a naši su učenici uistinu uspjeli u tome. Tema natječaja za mjesec ožujak bila je proljeće, a najbolje plasirani učenici nagrađeni su slatkim nagradama.

Fotografije nagrađenih učenika možete pogledati u našoj foto-galeriji.